tisdag 16 juli 2024

Halmstad - AIK den 15 juli 2024

 

Med tanke på hur det har sett ut den här våren så var jag nervös inför den här bortamatchen mot Halmstad, man är ju numera inte lugn vilket motståndet än är. Jag vill verkligen också att Henok Goitom ska få ihop laget på ett bra sätt nu så att självkänslan kommer tillbaka hos spelarna och att alla lagdelar känns stabila och trygga.

Halmstad började bra och hade en målchans redan efter några minuter men sen så tog Gnaget över och styrde hela matchen och hade mängder med chanser. Till slut så vann AIK med 2-1 och då var det ändå så att målet som Halmstad fick inte ens var en målchans, det var en lös chansning till skott som Christoffer Nordfeldt tappade in bakom sig.

En riktigt bra match av AIK och fortsätter dom på det här spåret så börjar det kännas tryggt. Jag är dock lite tveksam till försvaret som allt som oftast bara går omkring och dräller med bollen och många gånger sätter sig själva i stressiga situationer som då ofta resulterar i farliga chanser eller till och med mål.

Sen finns det också vissa spelare som jag anser inte platsar i truppen. Benjamin Tidemann Hansen borde dom sälja snarast medan dom kan få några kronor för honom, Axel Björnström och Guidetti likaså och Kristoffer Nordfeldt (trots att han är andre målvakt i landslaget) ser bara mer och mer osäker ut.

Bygg laget kring Anton Salétros, Pittas, Celina, Omar Faraj, Rui Modesto, Eskil Edh, Tychosen och Milosevic. Det är en riktigt bra grund att stå på sen så måste man ju hitta några alternativ att fylla ut med givetvis och även ha några plan-B på bänken också.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar