tisdag 23 juli 2024

Gais - AIK den 22 juli 2024 - 19:00

Så var det då dags för den första matchen med Gnagets nya tränare Mikkjal Thomassen och motståndet var Gais på bortaplan. Gais är ett av Allsvenskans starkaste hemmalag så man visste ju att det skulle bli en svår match men jag hade ändå förhoppningen om att laget skulle kunna hålla i den bra känsla dom hade efter matchen mot Halmstad då det såg riktigt bra ut.

Dom första 45 minuterna såg AIK riktigt starka ut, dom spelade med en pitbulls aggressivitet och tryckte tillbaka dom grönsvarta ordentligt och hade dessutom ett par riktigt farliga chanser.

Tyvärr så hände det som hänt så många gånger förr den här säsongen när AIK trycker på. Ett av Gais få anfall resulterade i mål några minuter innan paus och när andra halvleken började så hade Gnaget tappat allt av det där positiva dom visat upp i början.

Felpassningarna blev bara fler och backlinjen rasade ihop totalt och 2-0 kom inte helt oväntat.

För min del så tycker jag att hela backlinjen förutom Mads Thychosen skulle läggas ut på Blocket pronto!!