onsdag 3 juli 2024

Österrike - Turkiet den 2 juli 2024 - 21:00

 

På pappret så kanske den här matchen i lät som den mest intressanta eller spännande men faktum är att den utvecklades till den absolut intensivaste matchen hittills, det var en thriller ända in i den sista sekunden innan Turkiet sen stod där som segrare.




Nederländerna - Rumänien den 2 juli 2024 - 18:00

 

Det har varit svårt att veta var Nederländerna står för i gruppspelet så visade dom inte upp mycket och dom kunde ju lika gärna ha missat att gå vidare. I den här matchen mot Rumänien så såg dom däremot väldigt bra ut och nu kan jag nog se dom slå vilket annat lag som helst, ja om dom nu fortsätter i samma spår.




Prinsgatan, Motala den 2 juli 2024 - 17:12

 

Tidigare i våras så sålde ju Tristans fotbollslag pizzabottnar och då passade vi på och inhandlade ett antal. Den här dagen så var det dags för den sista och vi ångrar givetvis nu att vi inte köpte fler. Pizzan intogs tillsammans med ett avsnitt av serien From.






Prinsgatan, Motala den 2 juli 2024 - 04:55

 

Jag vet inte om anledningen var att jag sovit dåligt under natten eller förbannat bra för jag som i vanliga fall alltid vaknar innan larmet går igång 04:30 vaknade knappt av oljudet och när jag väl hade vaknat till så pass att jag fattade vad det var som lät och stängt av det så visste jag knappt vart jag var någonstans. Satt på sängkanten och försökte pussla ihop livet så gott det gick med alla lösa bitar som då låg strödda runtomkring mig.

En dusch och så en mugg med kaffe senare så kände jag mig som en hel människa igen, ja eller så hel som jag nu kan vara åtminstone.




Film: Abandoned (2015)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2018/12/abandoned-2015.html



Portugal - Slovenien den 1 juli 2024 - 21:00

 

Jag tror ju att det bara skulle vara bra för fotbollen om fler av dom här mindre nationerna slog dom mera tippade och större länderna men mina förhoppningar grusades även denna sena match när Portugal till slut med andan i halsen slog ut Slovenien på straffar.




Prinsgatan, Motala den 1 juli 2024 - 18:40

 

Farinsocker hade vi inte hemma men en klick grädde hade vi i kylen och kaffe och whisky finns ju alltid så med dessa ingredienser så pusslade Marie ihop en enklare variant av Irish Coffee..




tisdag 2 juli 2024

Frankrike - Belgien den 1 juli 2024 - 18:00

 

Jag hade innan matchen började en förhoppning om att det skulle lossna ordentligt för Belgien när dom nu skulle få möta grannlandet Frankrike, tyvärr så utvecklades denna kamp till en av turneringens hittills tråkigaste matcher. Frankrike hade mest boll men inget av lagen skapade väl egentligen några såna där chanser som gör att man drar efter andan eller utropar Wow! i soffan. I 85:e minuten så gjorde Belgarna självmål vilket innebar att Frankrike nu är i Kvartsfinal utan att ha gjort ett enda spelmål i turneringen.




Prinsgatan, Motala den 1 juli 2024 - 15:33

 

Igår så hade ju Marie pusslat ihop en fläskpannkaka i storlek XL så det blev middag även denna dag vilket jag inte tackade nej till. I samband med att vi intog middagen så kollade vi på två avsnitt av den första säsongen av serien From som vi precis börjat att följa. Jag ska inte säga någonting om den ännu eftersom vi knappt kommit in i den men blodig är den minsann i alla fall, det kan jag ju säga utan att avslöja någonting av vikt.







Prinsgatan, Motala den 1 juli 2024 - Friidrotts SM i Uddevalla

 

Eftersom jag haft en del att göra på dagarna och kvällarna den senaste tiden ägnats åt Fotbolls EM så har jag inte sett någonting från Friidrotts SM i Uddevalla och det rådde jag bot på denna måndag. Jag gick igenom allt på SVT Play, sållade ut allt prat och intervjuer, kokade och reducerade ner allting till enbart tävlingarna.

Precis som i EM innan sommaren så var det bra prestationer från dom som snart ska bege sig till Paris för att delta i OS och även bra prestationer från en del av dom som ännu inte fått någon plats i truppen.




Prinsgatan, Motala den 1 juli 2024 - 07:33

 

Måndag, den första dagen på en ny vecka innebär en hel del för mig att göra och så var det dessutom första dagen i en ny månad vilket fyllde på den där listan av måsten för att alla myndigheter som sitter på mina axlar och bevakar varje rörelse och beslut ska hålla sig nöjda och därmed borta.




Prinsgatan, Motala den 1 juli 2024 - 04:23

 

Måndagen den 1 juli och det innebär ju att hela juni helt plötsligt är över. Hur fort gick inte den månaden? Jag fick för mig att man bara för någon vecka sedan började prata om juni med Midsommar och allt så vänder man ryggen till så är månaden över.





Dokumentär: Miraklet i Gullspång (2023)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2024/04/miraklet-i-gullspang-2023.html



Prinsgatan, Motala den 30 juni 2024

 

Den här söndagen innehöll bara regn, från morgon till kväll. Det gjorde egentligen inte så mycket, det var ganska skönt att bara lufsa omkring hemma utan att få dåligt samvete för att det skulle ha varit fint väder utomhus.

Vi åkte dock iväg en sväng för att köpa flyttlådor så att vi ska kunna börja packa ner en del grejer här hemma. Vi har egentligen lådor efter tidigare flyttar men dom lånade vi ut för över ett år sedan och verkar inte få tillbaka så..


10:19



15:31



20:05



Film: Tre Dagar för Condor (1975)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2024/04/tre-dagar-for-condor-1975.html



måndag 1 juli 2024

Motala den 29 juni 2024

 

Helt klart så var det en förbättring denna dag vad det gällde min pollenallergi men jag kände mig fortfarande förbannat seg i både huvud och kropp. Vi tog oss ut för att handla lite och då blev det Biltema och ÖB och efter den utflykten så lämnade vi bilen hemma och tog en promenad in till stan, satte oss ner på Ströget vid Torget och tog varsin öl. Fint väder, lagom temperatur men kanske lite blåsigt. Efter ännu en öl och en cider så promenerade vi hemåt, lade oss på rygg en stund varav båda två somnade på några sekunder.

Vi vaknade till vid 17-tiden och insåg att vi vare sig planerat eller handlat något till middag så då blev det den backup som alltid går att ta till i nödsituationer: Korv och snabbmakaroner.

Resten av kvällen så blev det som vanligt fotboll. Schweiz mot Italien och Danmark mot Tyskland.


09:27



12:18



12:34



13:25





14:17



18:10