lördag 31 augusti 2024

Medevivägen, Motala den 29 augusti 2024 - Blixt och dunder

 

Det fina vädret som varit hela den här dagen ändrades på kvällen när det kom in ett fascinerande regn och åskväder med en samling blixtar som jag nog aldrig sett förut. Hela detta skådespel höll på i över en timma och lös till och från upp hela himlen.



Medevivägen, Motala den 29 augusti 2024 - Första dagen

 

Så har vi då vaknat upp den första morgonen på nya adressen och jag måste ju erkänna att det kändes lite ovant när jag gick upp vid 04:30 och skulle hitta rätt i mörkret. Till slut så fick jag i alla fall igång kaffebryggaren och frugan som ju skulle till arbetet och sen när jag var allena igen så kunde jag så smått kolla igenom lite packlådor i köket för att om möjligt få in någonting i skåpen.

Detta blir ett steg tillbaka i evolutionen för oss. Diskning för hand (det har inte gjorts sen 2006), tvättstuga istället för egen tvättmaskin och så ett badrum vilket kommer att innebära en prövning. Det här blir lite som att leva campingliv känns det som, vilket vi i och för sig inte har någonting emot men ändå ganska annorlunda mot tidigare.

När man vant sig så tror jag att det här bara är nyttigt.

Jag hade ett besök hos sjukgymnasten denna eftermiddag som kollade igenom benet och så fick jag med mina två kryckor (som den senaste tiden blivit mina allra närmaste vänner) gå lite fram och tillbaka så att han fick se hur jag rörde mig och det vara bara positiv feedback. Han sa också att detta kommer att ta tid och att jag antagligen inte kommer vara fullt rörlig förrän nästa sommar. Tålamod alltså...Tålamod.

06:29



06:40



07:00



13:48



torsdag 29 augusti 2024

Film: The Adjustment Burau (2011)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2018/12/the-adjustment-bureau-2011.html



Medevivägen, Motala den 28 augusti 2024 - 21;30

 

Nu har vi äntligen fått in allting på den nya adressen och vi är helt slut, speciellt frugan min som ju har varit den som slitit med all packning under några veckors tid samtidigt som hon har jobbat heltid medan jag då mest suttit och tittat på.

Sängarna har vi fått ordning på, nätverket igång och kaffebryggaren uppackad. Resten får vi ta pö om pö.



Prinsgatan, Motala den 28 augusti 2024 - 05:28


Dom sista timmarna i lägenheten på Prinsgatan innan flyttlasset ska gå till den nya adressen på Medevivägen. Kan inte säga att jag känner något vemod direkt, vi har ju faktiskt bara bott på den här adressen 1½ år så någon separationsångest har inte infunnit sig.

Tack för oss Egirs Fastigheter (er kommer vi inte att sakna heller) och så säger vi hej till Platen som nu kommer att vara vår nya fastighetsägare.



Bok: Hypnotisören av Lars Kepler (2009)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2019/12/hypnotisoren-av-lars-kepler-2009.html



tisdag 27 augusti 2024

Prinsgatan, Motala den 27 augusti - Sista dagen, kvällen och natten på Prinsgatan

 

05:02



06:54


Så var den då här, den sista dagen, kvällen och natten på Prinsgatan. I morgon bitti klockan 8 så kommer flyttgubbarna (om det nu är politiskt korrekt att i dagens läge säga flyttgubbar. Det kan ju faktiskt vara kvinnor eller i alla fall någon kvinna med och då handlar det ju om flyttgummor. Jag vet inte, det får morgondagen utvisa men tills vi kommer dit och vet vilka sorts kön som ska bära våra möbler och lådor så säger jag flyttgubbar).

Jag kommer att bli skjutsad över till den nya adressen i morgon och kommer där att sitta som någon sorts övervakare tills jag blir hämtad vid 11:15 och körd till Team Olmed här i stan där en expert ska ställa om den här benställningen jag har på höger ben. Graderna på sidan om knäskålen ska ställas om från 30 grader till 60 vilket innebär att jag efter det kommer att få en bra mycket bättre rörlighet i knäleden och kan börja träna på ett helt annat sätt.








Klockan är nu i skrivandets stund 22:15 och nu tror jag att allt är i ordning för morgondagen. Det ser för jävligt ut här hemma men man får tänka som så att vid den här tiden om 24 timmar så har livet börjat på den nya adressen och den här lägenheten tillhör historien.



Prinsgatan, Motala den 26 augusti 2024

 

Den här måndagen så var vår nya fastighetsägare snäll nog att ge oss nyckeln så att vi skulle kunna komma åt källaren på nya adressen lite tidigare. Eklund kom förbi med sin grabb och på två timmar så hade dom tömt vår lägenhet på allt som skulle direkt ner till källaren så nu behöver flyttgubbarna enbart slänga in resten uppe i lägenheten på onsdag.

Jag vet inte om det bara är min fru eller om det är något som har med det kvinnliga släktet överlag att göra. Vi har alltså köpt en flyttstädning av samma företag som sköter flytten och dom kommer hit på torsdag för att rengöra hela lägenheten från golv till tak, toalett och duschutrymmen, köksskåp, spis och ugn, fönster och garderober. Trots det så håller frugan på att städa här hemma för att hon tycker att det är pinsamt om det ser smutsigt ut när städarna kommer.  😏



TV-Serie: Advokaten - Säsong 1 (2018)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2020/05/advokaten-sasong-1-2018.html



måndag 26 augusti 2024

Idioter

 



Prinsgatan, Motala den 25 augusti 2024 - Regn, blåst och sol

 

Det var ett konstigt väder den här dagen. Det ösregnade när jag vaknade vid 6-tiden och efter det så var det en blandning av sol, hård vind och regn hela dagen.

Solen sken dock över Solna i Stockholm på eftermiddagen då Gnaget slog Brommapojkarna med 2-1. Det ligger en positiv aura över hela laget just nu.




söndag 25 augusti 2024

Prinsgatan, Motala den 24 augusti 2024

 

09:50



12:20



17:30



18:50



Bok: Dödens Pendel av Jonas Moström (2005)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2021/11/dodens-pendel-av-jonas-mostrom-2005.html



Nya lagar i Afghanistan förbjuder kvinnor att finnas till

 

Det här som Talibanerna i Afghanistan sa när dom tog över för några år sedan om mildare lagar och större frihet för kvinnor visar sig nu bara ha varit rena lögner men det gick ju hem, världens alla politiker köpte ju detta med hull och hår.

Dom nya lagarna som dom där skäggiga och rädda gubbarna instiftat förbjuder ju nästan kvinnor att existera i det landet. Jag undrar om dom ens vill ha några kvinnor, det verkar inte så.

Dom här lagarna skulle ju till och med få människor under den mörka medeltiden att höja på ögonbrynen.





lördag 24 augusti 2024

Prinsgatan, Motala den 23 augusti 2024 - 11:18

 

Det är väl en jädrans tur att man har människor runtomkring som bryr sig, hjälper till och framförallt skämmer bort en. Svärmor levererar en lunch i form av järpar med kokt potatis vilket värmde gott.

Vi har ju inte så mycket köksdetaljer kvar i skåpen eftersom det mesta är nedpackat i flyttlådor så mat framöver får bli av det enklare slaget, denna fredag så blev det revbensspjäll och pommes vilket ju inte krävdes så mycket mer än tallrikar och bestick för två.

På nyheterna så snackades det om den kommande stormen Lilian och i samma veva som meteorologen Pererik Åberg (han med den helt fantastiska frisyren) avslutat sitt prat om vädret så började det blåsa ordentligt ute. Jag tog en bild (se nedan) klockan 19:59 och någon minut senare så blev det kolsvart på himlen varav alla världens vädergudar drabbade samman och tävlade om vem som kunde vara värst.

Vaknade sen på natten av att det lät som om hela balkongen lossnade från väggen. Somnade dock helt sonika om med den tanken att jag inte bryr mig om det nu skulle vara så att balkongen försvunnit eftersom vi ändå ska flytta och det ju inte skulle ligga på vårt ansvar.




 

fredag 23 augusti 2024

TV-Serie: Hassel - Säsong 1 (2017)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2024/08/hassel-sasong-1-2017.html



Prinsgatan, Motala den 22 augusti 2024

 

Som vanligt så är det ju Bilbingo på torsdagar så Marie drog iväg direkt efter middagen som bestod av en så enkel anrättning som Wienergrillare med Bröd. Jag spenderade kvällen med att kolla färdigt på serien Hassel från 2017 som är en nyare och mer brutalare version än dom äldre, lite snällare produktionerna från 80 och 90-talet.




Prinsgatan, Motala den 22 augusti 2024 - 07:59

 

Svärmor levererade ju middag till oss igår och då hade hon också med en burk med inlagd gurka som hon gjort själv. Det här var nog bland det godaste jag smakat i genren inlagd gurka och efter den här upplevelsen så vet jag inte om jag är så sugen på att köpa inlagd gurka i butik igen.



Prinsgatan, Motala den 22 augusti 2024 - 05:10

 

Vissa mornar så känns det som om man skulle behöva en termos med kaffe i sängen och sen ligga och smutta på den i typ 12 timmar..



Bok: Juryn av John Grisham (1989)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2021/09/juryn-av-john-grisham-1989.html



Problem

 



Prinsgatan, Motala den 21 augusti 2024 - !7:23

 

Svärmor levererade två portioner kalops vilket blev middagen den här onsdagen. Hemlagad husmanskost är minsann ej att förakta.



Prinsgatan, Motala den 21 augusti 2024 - 16:00

 

Hemma igen efter besöket hos Fysioterapeuten som gick igenom benet noggrant och tyckte att det såg bra ut. Jag fick en del tips vad det gäller daglig träning men också en förmaning om att behålla ställningen på benet så fort jag är uppe och rör på mig och på nätterna åtminstone ett par veckor till men att jag kunde knäppa upp den när jag satt ner framför TV:n på kvällarna.

Operationsskyddet togs även bort och det innebär ju att jag nu kan duscha ordentligt utan att klä benet i plast och det gjorde jag direkt vilket kändes riktigt skönt. Det känns som om det går framåt även om det är i långsam takt.



onsdag 21 augusti 2024

Prinsgatan, Motala den 21 augusti 2024 - 11:35

 

Håller precis på att göra mig i ordning för att ta mig till Fysioterapeuten för behandling och så börjar det ösregna utomhus. Hur fan jag ska hoppa iväg på två kryckor och samtidigt balansera med ett paraply ska ju bli intressant att se eller så skiter jag helt enkelt i vädret och kommer dit dyblöt.



Film: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2024/08/the-ministry-of-ungentlemanly-warfare.html



Miljötänk

 

Vissa anstränger sig ordentligt när det kommer till att tänka på miljön, tyvärr går det lite för fort för vissa som kanske inte riktigt har koll på allting. Träbestick i plastförpackning är väl ett talande exempel på just detta.



tisdag 20 augusti 2024

Prinsgatan, Motala den 19 augusti 2024

 

Ibland så kommer en sån där dag då man inte gör någonting egentligen, den där lusten infinner sig helt enkelt inte. Det behöver inte handla om att man är deprimerad utan det är bara jävligt svårt att ta tag i saker.

Nu är ju jag i det läget att jag inte kan göra speciellt mycket mer än att läsa, se på TV eller stappla några steg mellan vardagsrummet, köket, toaletten och sovrummet men den här måndagen var jag bara trött utan engagemang och satt mest och väntade på att Marie skulle komma hem från jobbet.

Jag läste i alla fall ut boken Styrkan av Anna Karolina och efter det så kändes det ändå som att man gjort någonting av dom ljusa timmarna. 

Till skillnad från mig så var det full fart på Marie när hon kom hem. Hon packade flyttlådor och skruvade ned saker från vägarna, svor och domderade så det stod härliga till och fick en hel del gjort. Flytten är ju faktiskt bara en vecka bort nu.



Bok: Mord.Net av Buthler & Öhrlund (2007)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2020/01/mordnet-av-dag-ohrlund-dan-butler-2007.html



söndag 18 augusti 2024

Prinsgatan, Motala den 18 augusti 2024 - 16:30

 

Efter ett antal timmar ute i skogen så kom då frugan tillbaka med flera kassar fyllda med kantareller vilket sen resulterade i en pasta med kantarell och baconsås. Enastående gott.




Djurgården - AIK den 18 augusti 2024


Det här var ett av dom mest intensiva derbyn på länge och stämningen var riktigt hätsk både på läktarna och på plan. Något skönspel var det inte men Gnaget vann rättvist och gjorde en strålande match medan DIF knappt hade någon farlig chans.

På grund av bråk på plan och en massa smällare och raketer på läktarna så blev matchen 20 minuter längre än den borde varit så det var extra skönt när den väl var över.


 

Prinsgatan, Motala den 18 augusti 2024 - 10:50

 

Jag blev mäkta förvånad när jag vaknade tidigare i morse och det var ljust utomhus. Kollade klockan som visade 07:30 vilket för mig är en rejäl sovmorgon. Inte för att vi hade någon tid att passa så det gjorde ju definitivt ingenting och hade jag inte behövt uppsöka toaletten så hade jag helt klart kunnat somna om och sova en stund till. Det kändes så i alla fall.

Strax efteråt så ringde Maries telefon så hon som faktiskt kan sova hur länge som helst på mornarna fick också vakna till, dock på ett inte lika behagligt sätt som jag.

Det var hennes mor som var sugen på att bege sig ut i skogen för att om möjligt hitta lite kantareller så efter frukost så drog dom två iväg med riktning mot skogarna runtomkring Godegård strax norr om Motala. Personligen så tyckte jag att det här med kantarellplockningen var en utmärkt idé och sitter just nu här hemma och ser en kantarellmacka framför mig senare under dagen.