onsdag 24 april 2024

Motala den 23 april 2024

 

Var på ett väldigt trevligt möte eller intervju kanske man ska säga på HTH här i Motala även om det inte ledde till något arbete. Jag hade allt dom ville ha förutom hel och frisk rygg och nacke. Jag misstänkte ju detta redan innan men det blev ändå en trevlig pratstund med en rekryterare och en platschef och dom vet nu var dom kan få tag i mig om dom enbart behöver en hjärna och en stor trut.

Marie kom hem vid 17-tiden efter att ha varit på Bingo och faktiskt (för en gångs skull) inte vunnit några pengar.


10:00



11:45



17:07



20:34



Motala den 23 april 2024

 

05:10



05:15



tisdag 23 april 2024

Motala den 22 april 2024

 

Jag hade kvar mycket av den där härliga känslan från matchen dagen innan och detta gjorde den här dagen rätt behaglig faktiskt. Det blev en promenad till möte och föreläsning hos ALR på förmiddagen och efter det så försökte jag pussla ihop ett och annat kapitel innan Marie skulle komma hem.

Det blev köttsoppa till middag men det krävdes en del övertalning från min sida eftersom det bara är en av oss som är förtjust i soppa, jag fick dock denna gång som jag ville. I samma veva som vi åt så gick vi även igenom veckans avsnitt av Robinson där två nya gav upp och åkte hem. Hade jag varit Anders Lundin så skulle jag vara heligt förbannad på dessa som innan tävlingen stått framför kameran, slagit sig för bröstet och skrävlat om vilka tävlingsmänniskor dom är. Sorgliga personligheter.


15:50




17:59




måndag 22 april 2024

AIK - Djurgården den 21 april 2024

 

Jag är alltid nervös när Gnaget ska spela match, speciellt innan matchen börjat. Faktum är dock att inför derby mot just DIF så är jag mindre nervös än mot något annat lag och med facit i hand så behövde jag inte vara nervös denna gång heller för AIK gjorde sin absolut bästa match hittills, ägde boll och spel och van helt rättvist med 2-0.

Det blev en mycket skön och behaglig kväll där vi innan läggdags gick igenom söndagens avsnitt av Robinson.


14:00



18:15



20:30



Karlsby den 21 april 2024

 

Hängde med Eklund upp till Karlsby där vi fyllde en släpkärra med ved som sen ska få ligga och gotta sig hela sommaren för att sen plockas fram inför kalla vinterkvällar. Det finns mer att ta av så det blir nog en vända och ett släp till i veckan.


11:21




Motala den 21 april 2024

 

08:38



09:11



Motala den 20 april 2024

 

21:37



Marieberg, Motala den 20 april 2024

 

Jag har nog aldrig varit så usel som jag var denna kväll. Ett par omgångar Yatzy blev det och jag är oerhört glad att jag spelade i lag med Peter för han var den klart lysande stjärnan och då lyckades vi vinna trots att tärningarna och jag inte var sams.







Marieberg, Motala den 20 april 2024

 

Det blev en tidig middag hos Eklunds denna lördag som bestod av Kalops med tillbehör och därefter så smög jag och Peter ner i grottan och kollade in matchen Göteborg - Norrköping. En ganska seg tillställning som slutade 1-1. Roligare var väl helt klart ett par goda tjeckiska öl och en väldigt spännande Bourbon som vi testade under tiden.










Triumf Glass Gräddglass Churros


Jag gillar verkligen vaniljglass och så gillar jag även Churros och dessa två tillsammans på samma tallrik är ju riktigt gott. Nu hittade vi en nyhet från Triumf Glass där dom mixat ihop äkta gräddglass med Churrossmak och då var vi ju bara tvungna att testa denna.

En liten besvikelse faktiskt. Den smakade inte illa på något sätt det var väl mera det att den inte smakade så mycket alls. Det var vaniljglass med en karamellig ton men ingenting som direkt stack ut eller påminde om Churros, ganska ospännande och inte alls var jag trodde.




Motala den 20 april 2024

 

09:09



lördag 20 april 2024

Motala den 19 april 2024

 

Jag är nog den sämsta på att gissa vem eller vilka som finns bakom maskerna i Masked Singer men igår så var jag ändå så pass nära att jag ändå hade en fotbollsspelare som första val. Jag var säker på Jesper Blomqvist och så var det Thomas Ravelli. Det känns som om jag är på gång nu.


17:34





20:00



Motala den 19 april 2024 - Aprilväder

 

Igår vid den här tiden så var det full vinter igen men nu har det mesta försvunnit och det känns som om man kan fortsätta att ta hand om sina vårkänslor. Det är väl detta som kallas Aprilväder.


12:47



Motala den 19 april 2024 - Positiv gnällgubbe

 

Ja jag vet att jag har åsikter om det mesta och klagar på både ditten och datten och får ibland höra här hemma att jag låter så negativ men jag tycker att jag är en positiv människa. Det är väl positivt att man reagerar på saker och ting, att man bryr sig om vad som händer runtomkring en. Om jag vore en negativ person och inte brydde mig om någonting, ja då skulle jag bara sätta mig i fåtöljen, dra ur sladden och dö.




06:07



fredag 19 april 2024

Motala den 18 april 2024

 

Lite smått deprimerad över att jag inte kom ut denna morgon eller jag kanske ska säga att jag helt enkelt tappade lusten för min morgonpromenad efter vinterns återkomst så läste jag istället ut boken Turkanarapporten av Christian Unge som för mig är en ny författare. En hyfsat spännande och välskriven berättelse som utspelar sig i Kenya och i Paris.



17:15




Motala den 18 april 2024 - Har jag missat någonting?

 

Har jag missat någonting?

Ja, den frågan ställde jag till mig själv när vi gick upp denna morgon för när man gick ut på balkongen och tittade ut över området så var det som om man missat våren, sommaren och hösten och att vi var tillbaka i december igen.

Fan, nu måste jag ju leta efter någon man kan skylla på. SMHI, Politikerna, Klimatförändringarna, matpriserna eller Murphy's Lag.


05:58



07:03



10:55



torsdag 18 april 2024

Motala den 17 april 2024

 

Kollade på kvartsfinalen i Champions League mellan Manchester City och Real Madrid och den matchen var verkligen ett bevis för att idrott allt som oftast inte är rättvist. Real Madrid spelade en bra fotboll i hela 12 minuter därefter så gjorde dom mål och det målet förändrade precis allting. City ägde bollen resterande tid av matchen, dom pressade ner hela Madrid in i deras straffområde och lånade bara ut bollen någon enstaka gång. Dom lyckades att kvittera men efter 90 minuter + 2 x 15 minuters förlängning så var det fortfarande oavgjort och efter straffar så vann Real.

Man vinner inga matcher genom att äga bollen mest eller vinna hörnstatistiken med 22-2 eller ha mängder med målchanser. Man måste göra flest mål, så enkelt är det.


16:42



21:00



Vad ska du bli när du blir stor?

 



Motala den 17 april 2024

 

08:14



Motala den 17 april 2024 - Kall morgonpromenad

 

06:45




 

Politikerpacket

 

Är någon verkligen förvånad över detta? Det här har hänt tusentals gånger, händer överallt nu och kommer att hända även i framtiden. Politiker och makthavare har alltid sett sig som någonting mer än en vanlig människa, dom har på något sätt levt i en bubbla i vår värld där dom är helt övertygade om sin egen förträfflighet och där dom har all rätt att göra precis vad dom vill oavsett vem det gagnar och betala kalaset kan ju vi göra som lever i den verkliga världen.





Motala den 17 april 2024

 

04:54



onsdag 17 april 2024

Motala den 16 april 2024

 

18:39



Robinson 2024 - Sämsta deltagarna någonsin

 

Vi gick igenom dom avsnitt vi hade kvar av Robinson samtidigt som vi åt middag denna kväll och deltagarna (med en och annan undantagen) den här säsongen är nog dom sämsta någonsin. Jag brukar inte engagera mig nämnvärt men jag blir både förbannad och upprörd när man ser en Desirée med obehagliga lösögonfransar tacka nej till Gränslandet och istället åka hem, Fredrik lämnar Gränslandet och åker hem för att han saknar sin familj, Charlotta som hela tiden skrutit om hur stark och bra hon är i alla tävlingar lägger sig i en utslagningstävling för att hon saknar sin pojkvän och hund och vill hem och så Hanna som åker hem av hälsoskäl för att hon innan Robinson fastat och gått ner så mycket i vikt att det vore farligt för henne att fortsätta. Vem i helvete bantar innan man åker till Robinson???

Sen så har dom dessutom mage att stå framför kameran och påstå att dom ändå lämnar rakryggade och med stolthet i kroppen.

Det finns ett par stycken som grät när dom i förtid förlorade dueller och fick lämna tävlingen och det finns mängder med personer i det här landet som nästan skulle kunna göra vad som helst för en chans att få vara med i Robinson, deras platser har tagits upp av bland annat dessa jävla nollor.

Dom här nu som åker hem för att dom saknar sin kudde eller vad nu fan det är för anledning borde skämmas!

Tyvärr så tror jag att det kommer att vara fler som packar ihop och åker hemåt.


The Wall of Shame




Motala den 16 april 2024

 

13:23