torsdag 30 maj 2024

Motala den 24 maj 2024 - 17:33

 



Motala den 29 maj 2024 - 04:48

 



Årets Sommar Glassbåt Rabarber Kardemumma Limited Edition 2024

 

Den här glassbåten från SIA är verkligen så där somrig som förpackningen ser ut och namnet antyder. Fräscht somrig och smakrik.





Mantorp den 28 maj 2024 - 06:33

 

Själva pendlingen mellan Motala och Mantorp och tillbaka igen fungerar bra, jag sitter med lurar på mig och ljudböcker i dom så det är behagligt. Minuset är att tågen inte passar in ordentligt så det tar ju en timma från dörr till dörr både dit och hem.




Motala den 27 maj 2024 - 18:04

 

När jag lämnade Mantorp så var det varmt och strålande sol, väl hemma så möttes jag av åskmoln och några grader svalare temperatur. Efter middagen så kände man verkligen att den här dagen hade varit helt annorlunda än det jag under en tid vant mig vid. Somnade så fort jag lagt mig på rygg i sängen strax efter 21. 




 

onsdag 29 maj 2024

Mantorp Station den 27 maj 2024 - 16:24

 

Första dagen avklarad och huvudet är en enda röra av alla nya intryck. Tur att Motala är slutstation för jag kommer antagligen somna på tåget hem.




Motala Centralstation den 27 maj 2024 - 05:55

 

Första dagen på nya jobbet och även om jag bott i Stockholm i 57 år så är detta första gången i mitt liv som jag ska pendla till och från ett arbete. Jag har alltid varit bortskämd med att ha jobbat på cykel eller gångavstånd. Mantorp nästa.





Motala den 26 maj 2024 - 17:00

 

Tristans fotbollslag sålde ju en del pizzabottnar där vi köpte några stycken och som vi faktiskt nu använt ett par gånger, så även denna söndag. 




Mossen, Motala den 26 maj 2024 - 15:25

 

Nathanael och LSW hade match på Mossen mot Mjölby och det såg bra ut i början men efter dom första 20 minuterna så rasade spelet ihop totalt och till slut så blev det en brakförlust. Jag kommer faktiskt inte ihåg resultatet men det var närmare tvåsiffrigt. Nathanael gjorde i alla fall matchens mål vilket tröstade lite.





tisdag 28 maj 2024

Mallboden, Motala den 26 maj 2024 - 11:56

 

Mors Dag denna söndag men eftersom jag bor 26 mil ifrån min morsa så blev det endast ett grattis per telefon. Marie blev bjuden av sin dotter på en Mors Dagsvåffla på Mallboden och Silas som var med blev i sin tur då bjuden av Mormor på en våffla.




Robinsonfinal den 26 maj 2024 - 08:24

 

Vi kunde inte hålla oss denna morgon utan kollade på kvällens final av Robinson redan till frukosten. Tråkigt att säsongen nu är över men skönt också för nu slipper man sitta där och glo på alla dessa avsnitt vilket man ju givetvis inte är tvungen till men gör ändå. 😁





söndag 26 maj 2024

Motala den 25 maj 2024 - 17:00

 

På vägen hem så orkade vi varken handla eller kolla om vi hade nåt intressant i frysen utan svängde helt enkelt in på McDonalds och tog med oss middagen därifrån. Jag är inte speciellt förtjust i just McDonalds men denna dag så fungerade det ändå och smakade helt okey.

Samtidigt som vi vräkte i oss maten så kollade vi på det avsnittet av Bäst i Test som hade visats kvällen innan och sen så tittade jag på tjejernas Champions League final mellan Barcelona och Lyon innan det blev dags att sova.





Varamon, Motala den 25 maj 2024 - 15:40

 

Ganska slutkörda så lämnade vi tillbaka barnbarnen till sina föräldrar på eftermiddagen och då blev man bjuden på en kall öl där på altan i skuggan vilken gjorde gott i en trött mans själ.




Berg den 25 maj 2024 - 13:05

 

Efter att ha kollat på elbilsrace i 2 timmar så var det skönt att sätta sig med varsin mjukglass och dricka och nu hade solen kommit fram också så det hade blivit riktigt varmt.





Elbilslandet i Berg den 25 maj 2024 - 11:00

 

Elbilslandet i Berg var verkligen en idé som slog väl ut. Grabbarna körde omkring där i 2 timmar och hade då ingenting annat för ögonen än dom bilar dom satt i. Det blir helt klart fler besök i sommar.








Bergs Slussar i Berg den 25 maj 2024 - 10:30

 

Vi tog oss till Berg denna förmiddag. Den lilla orten med dom stora och många slussarna. Just denna dag så skulle Elbilslandet som är beläget precis bredvid slussområdet öppna för säsongen och eftersom vi hade barnbarnen så kändes det som ett bra och roligt alternativ. Vi var lite tidiga och fick vänta en stund och passade då på att titta lite på dom stora båtarna som skulle ta sig uppför dom sju slussarna för att sen fortsätta mot Motala och Vättern.













lördag 25 maj 2024

OLW Pesto & Gräddfil Summer Edition 2024

 

Njae, jag är inte helt övertygad vad det gäller denna smaksammansättning. Helt okey är väl ett betyg som passar men tyvärr inte mer än så, utsidan lovar mer än vad insidan håller. Visst finns där en ton av pesto men den lyfter aldrig och den är inte heller så där spännande som den skulle ha varit för att göra dom här chipsen riktigt bra.





Motala den 24 maj 2024 - 17:30

 

Smågrabbarna var här för att sova över när föräldrarna skulle ut och göra stan så då blev det köttbullar, nuggets och pommes för dom till middag medan vi åt wienergrillare och räksallad till våra pommes. Efter maten så blev det givetvis gottis och tecknat på TV tills dom små odågorna slöt ögonen vid 20:30-tiden.





Motala den 24 maj 2024 - 12:30

 

Alla dokument signerade och klara så nu väntar en ny tid från och med den 27e denna månad. Snabba ryck minsann.




Linköping den 24 maj 2024 - 08:00

 

Jag skjutsade in Mickis till sjukhuset i Linköping för att hon skulle avlägsna det gipset som hon fått på den brutna handleden några veckor tidigare. Det blev någon timmas väntetid med ljudbok i bilen innan vi kunde åka hemåt igen.




Motala den 24 maj 2024 - 04:44

 

Efter att en sol lyst på en nästan klarblå himmel i över en vecka så vaknade man denna morgon till ett grått och regnigt väder. Jag ska inte säga att jag blev jättebesviken för det var rätt skönt och så åkte ju all den där jädrans irriterande pollen ned i backen också så att näsa och ögon kunde få vara lite ifred.




fredag 24 maj 2024

23 maj 2024 - I väntans tider och lägenhetsvisning

 

Gick mest denna onsdag och väntade på att få dom dokument som jag skulle signera till starten den 27e men det kom bara lite mer info om själva företaget och lite detaljer jag behövde veta. Resten kommer den 24e.

Strax innan 14 så var vi och tittade på ännu en lägenhet och den var väldigt fin och vi hade tackat ja till den om inte sovrummet varit alldeles för litet. Med vår säng därinne så skulle vi inte kunna öppna dom garderober som fanns hur vi än skulle ha ställt den och knappt öppna dörren till rummet som gick inåt. Tyvärr, men den killen som också var där och tittade och var tvåa på listan blev överlycklig när vi gav den vidare till honom så det kändes ändå bra.

Det blev hemmagjord pizza till middag, vi testade en av dom bottnar vi hämtat i tisdags. Riktigt gott och enkelt med en färdig botten.

På kvällen innan det blev läggdags så såg jag några moln ute och det känns som om det var ett tag nu men dom sa också på nyheterna att det skulle kunna komma regn under natten så vi får väl se.





torsdag 23 maj 2024

Motala den 22 maj 2024

 

Var uppe på torget strax innan 10 för det vanliga varannan-onsdag-inköpet av falukorv och wienergrillare hos Mange's Chark sen så blev det att fixa till mitt Robinson Crusoe-liknande huvud inför mötet senare under dagen. Det blev en ordentlig brunch när jag kom hem igen eftersom jag visste att middagen skulle bli senare än vanligt.

Ett telefonsamtal på måndagen blev ett videomöte på tisdagen och ett personligt möte i Mantorp denna onsdag eftermiddag som utvecklades till en heltidstjänst med början måndagen den 27e och som ska sträcka sig, åtminstone augusti ut med möjlighet till en fortsättning.

Detta gick fort och det känns bra för det har inte funnits tid till att fundera, frågor och sånt får väl komma vartefter tänker jag. Om allt går som det ska så ska dokument skrivas på den 23e.

Kom hem från mötet i Mantorp sent på eftermiddagen och efter en enkel anrättning bestående av falukorv och spaghetti så åkte vi och hämtade lite pizzabottnar som Tristans fotbollslag sålt och så blev det en mjukglass vid Borenshult på kvällen.

En dag där en hel del nya intryck slogs om plats i huvudet.