måndag 16 september 2024

Bok: Gråt i Mörker av Björn Hellberg (1981)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2019/12/grat-i-morker-av-bjorn-hellberg-1981.html



AIK - Malmö den 15 september 2024

 

Gnaget gjorde en gedigen insats mot Malmö och låste skåningarna så pass att dom knappt kom till några farliga avslut. Slutresultatet blev 1-1 och personligen så är jag nöjd med 1 pinne.



Medevivägen, Motala den 15 september 2024 - Barnkalas

 

Den tredje i ordningen av barnbarn fyllde 6 år den här dagen och då var det givetvis kalas på eftermiddagen med tårta och allt. 



Medevivägen, Motala den 15 september 2024

 

Vaknade denna natt 02:00 av ett brak som i mina öron lät som om någon kastat in en handgranat i lägenheten. Nu vet jag att när man sover och blir abrupt väckt av ett ljud så förstärks det och låter tio gånger mer än vad det egentligen gör och så var det ju i detta fallet.

Det var tavlan över soffan i vardagsrummet som ramlat ner från väggen, ingen större katastrof alltså. Tyvärr så hade jag riktigt svårt att somna om efter detta så det blev bara korta stunder av sömn tills jag gick upp strax efter 6.



 

Film: Iron Man (2008)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2014/01/ironman-2008.html



söndag 15 september 2024

Medevivägen, Motala den 14 september 2024 - Vuxenkalas och Vuxen Yatzy

 

Det första som for genom mitt huvud när jag vaknade denna lördag var att jag överlevt fredagen den 13:e, vände på huvudet och lyssnade ifall jag hörde någon andhämtning från frugan. Jadå, hon hade också klarat sig.

Njae, riktigt så var det väl kanske inte men skönt ändå att just det datumet har passerat.

Vi fick sovmorgon denna morgon och det var skönt eftersom det känns som om det var ett tag sedan vi hade en sådan. Nu vaknade jag i och för sig innan 6 men jag vaknade i alla av mig själv och det är ju alltid najs. Ska försöka träna på att ligga kvar i sängen också, har lite svårt med det. 

Vid 8 så vaknade min bättre hälft och då var det redan ljust och ett fantastiskt fint väder utomhus. Vi hade inga måsten fram till 14:30 då vi hade ett födelsedagskalas (Svärmor och Svärfar) att avverka, inget som någon av oss såg fram emot men som måste göras. Ibland så får man bita ihop och klistra på sig ett av dom där breda leenden och vara lite extra trevlig några timmar, det ingår liksom i livet och att ibland spela lite rollspel är inget som påverkar ens trovärdighet på något sätt tycker jag. Om alla runtomkring en är nöjda och glada så är det väl för en god sak.


Kalaset förflöt på ett trevligt och behagligt sätt och vi hade kanppt kommit hem förrän Eklunds kom över. Peter hade med sig borrmaskin, öl och whisky vilket var tillbehör som tillsammans verkade kunna bädda för en trevlig kväll.

Ett par hyllor sattes upp och sen så blev det Pizza från den nyöppnade restaurangen Västerkrogen och sen avslutades kvällen med tre matcher i Yatzy, killar mot tjejer. Vi blev totalt överkörda kan jag ju motvilligt erkänna.










fredag 13 september 2024

Medevivägen, Motala den 13 december 2024

 

När jag slog upp ögonen den här morgonen så tog det några sekunder innan jag insåg att det faktiskt var Fredag 13:e. Inte för att jag är speciellt skrockfull men det här datumet är lite speciellt ändå, det är någonting som gör att man faktiskt funderar på om det inte vore bättre att stanna kvar i sängen till lördagen den 14:e och låta den här dagen bara passera.

Istället för att som dom två senaste månaderna vräka i mig fyra olika tabletter dagligen så är jag nu nera på en om dagen vilket är jädrans najs för en som mig som verkligen är anti mot kemiskt framställda mediciner.

Med dagens datum i tankarna så tyckte jag att det skulle passa bra med en skräckfilm så jag kollade på The Sting som var riktigt bra och verkligen inget för dom som inte gillar småkryp med fler än fyra ben.

Äntligen fredag! utbrast frugan när hon nästan ramlade in i hallen vid 14:15-tiden och då kände jag att fredagen började på riktigt också. 

Pepparbiff med Pommes har blivit en tradition på fredagar dom senaste månaderna och den här fredagen skiljde sig inte från dom tidigare. Det kan skilja ganska mycket på köttet från gång till annan, dom här bitarna var riktigt bra.

Efter middagen så tog vi det bara soft i soffan med Diamond League från Bryssel på TV.










TV-Serie: She-Hulk: Attorney at Law - Säsong 1 (2022)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2024/09/she-hulk-attorney-at-law-sasong-1-2022.html



Medevivägen, Motala den 12 september 2024

 

Det var ganska kallt när jag gick upp denna morgon men till skillnad från dom två senaste dagarna så var det inte ett moln på himlen vilket ju bäddade för en fin dag ändå.

Jag ordnade en rejäl frukost till mig själv som jag intog tillsammans med Nyhetsmorgon på TV4. Ibland så tittar jag på Morgonstudion på SVT, mest för att slippa alla dessa reklamavbrott och att intressanta gäster aldrig får chansen att prata till punkt eftersom stressade programledare hela tiden måste förhålla sig till att passa tiden så att inte kanalen bryter dom kontrakt dom signat med alla sponsorer.

Jag kollade klart på serien She-Hulk: Attorney at Law, en serie som jag innan inte hade några stora förhoppningar om men som faktiskt var riktigt underhållande.

Tyvärr så är Morgonstudion istället så urbota tråkig så att man ibland nickar till, hela studion är som en sjukhuskorridor och dom flesta programledarna lika intressanta och färgglada som dom konstverk som brukar hänga i just sjukhuskorridorer.

Det blev en liten tur utomhus för mig på eftermiddagen då frugan hämtade upp mig efter att hon slutat. Vi åkte till leksaksaff'ren här istan (det finns faktiskt bara en) för att inhandla lite presenter till det barnbarnet som fyller 6 på söndag. Det var riktigt skönt att få komma ut en stund i den riktiga världen utanför lägenheten även om Marie hela tiden fick vänta in mig.

Till middag så blev det fiskpinnar med pommes och remouladsås vilket ju blev en lite enkel variant av fish n' chips.

Innan vi gick och lade oss så fastnade vi för dokumentärserien Arvinge Okänd där Kattis Ahlström och Mark Levengood letar upp människor över hela världen som av någon anledning inte hittats av svenska myndigheter men som har arv att vänta på grund av att dom haft någon släkting som dött i Sverige. Intressant och fascinerande.











onsdag 11 september 2024

Medevivägen, Motala den 11 september 2024 - Dag Öhrlunds liv i USA

 

Den här dagen har jag varit rätt overksam. Jag är ju i och för sig overksam varje dag om man jämför med en person som kan röra sig på ett normalt sätt men jag har mest suttit i fåtöljen och lyssnat på ljudbok. Hade tänkt att tillbringa den tiden på balkongen men eftersom det nu regnat så jädrans mycket så var ju balkongmöblerna dyngsura.

Boken jag lyssnade på var: Mitt Liv i USA av Dag Öhrlund. Riktigt intressant, fascinerande och rolig.

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2024/09/hollywood-hollywood-mitt-liv-i-usa-av.html



Medevivägen, Motala den 11 september 2024 - 16:00

 



Fotbollsspelaren som kättrade ut genom fönstret och försvann

 

Fan vad trött jag är på att höra om det här med att Hugo Larsson lämnade Landslaget häromdagen. Denna händelse skulle ju ha varit löst och glömd nu om inte media varenda jävla dag fortsatte att ta upp och tjata om det!



Medevivägen, Motala den 11 september 2024 - 10:50

 

Ända sedan jag gick upp i morse vid 04:30 så har det regnat ute och inte nog med det, temperaturen har sjunkit betänkligt. Visst är det skönt med lite svalare väder men förändringen kan väl ändå ske på ett lite mer behagligare sätt. Nu är det ju så att i det här landet när det kommer till väder så finns det inget bra mellanläge. Det är ösregn, storm, för kallt eller för varmt. Det blir ju inte bättre av att vi svenskar aldrig är nöjda med vädret heller så vad det än är för klimat så hittar vi alltid det negativa i det.



Bok: MemoRandom av Anders De La Motte (2014)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2021/02/memorandom-anders-de-la-motte-2014.html



Medevivägen, Motala den 10 september 2024 - 16:10

 



Medevivägen, Motala den 10 september 2024 - Fastighetssupport

 

Den här dagen gick åt att ta emot fastighetsskötare och ledsaga dom genom lägenheten och visa på dom fel som dom egentligen borde ha rättat till innan vi flyttade in. Det handlade bland annat om en trasig kåpa i köksfläkten, en sönderrostad hängare på balkongen, dåligt tätat runt toalettstolen och så det där med att det inte fanns en enda hängare eller krok i badrummet.

Nu är dessa detaljer ordnande och vi är nöjda (i alla fall för tillfället). Vi har ju bara bott här 2 veckor så hittar säkert något mer att gnälla över vart det lider.



Medevivägen, Motala den 10 september 2024 - 07:30

 




tisdag 10 september 2024

Rösternas röst har tystnat

 

Rösternas röst, James Earl Jones har gått bort och därmed en stor och betydande bit i mitt filmliv. Första gången jag stiftade bekantskap med honom visuellt var 1982 när han spelade den grymme Thulsa Doom i Conan The Barbarian men då visste jag inte att det var hans avgrundsdjupa stämma som hördes bakom masken hos Darth Vader.


James Earl Jones

1931-2024



Medevivägen, Motala den 10 september 2024 - 05:47

 

I samma veva som vi gick och lade oss igår kväll så började det regna ordentligt och nu på morgonen så var det blött, rått och blåsigt ute och graderna hade minskat drastiskt sen gårdagen. Nu kändes det faktiskt mera som höst än sommar och den känslan var nog den första i sitt slag för säsongen, i alla fall för mig.



Film: A Field in England (2013)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2022/09/a-field-in-england-2013.html



Medevivägen, Motala den 9 september 2024 - 16:40

 




Medevivägen, Motala den 9 september 2024 - Tidig morgon

 

Tidig och framförallt mörk morgon. Tiden är ju för mig inte ovanlig, jag går upp 04:30 varje vardag, måndag till fredag men mörkret har vid denna tid nu helt tagit över. Det där sommarljuset som fanns där för bara en liten tid sedan är nu bara ett minne blott. Strax efter 6 så börjar det ljusna och nu får man nog vänta till våren 2025 innan ljuset vid denna arla morgonstund återvänder.

04:39



05:58




måndag 9 september 2024

Bok: Snabba Cash av Jens Lapidus (2006)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2019/11/snabba-cash-av-jens-lapidus-2006.html



Sverige - Estland den 8 september 2024

 

Det var ett rent nöje att se det svenska landslaget spela fotboll denna kväll på Friends (arenan heter ju i och för sig Strawberry numera men jag har inte lärt mig att uttala det namnet ännu). Estland hade absolut ingenting att komma med, det var spel mot ett mål i 90 minuter och hade inte Sverige lekt för mycket och varit så ineffektiva så hade resultatet kunna blivit tvåsiffrigt istället för 3-0 som det nu blev.



söndag 8 september 2024

Medevivägen, Motala den 8 september 2024

 

Den här söndagen från det att jag vaknade till att det blev middag har varit väldigt lugn och stillsam (som om inte alla mina dagar är det för tillfället), det har blivit en hel del tid på balkongen med boken Saharasyndromet och så har jag uppdaterat och redigerat några kapitel i min egna kriminalhistoria.

Just nu så väntar jag bara på matchen Sverige - Estland.

06:46




08:35



14:46



17:17