måndag 21 november 2022

Lördagen den 19 november 2022

 

Det blev ingen sovmorgon denna lördag eftersom vi bestämt med Eklunds kvällen innan att besöka Julmarknaden ute på Kornettgården som man kan säga fågelvägen ligger mellan Motala och Linköping och strax utanför ett litet samhälle som heter Flistad. Dörrarna där skulle öppnas klockan 10 och vi bestämde att vi skulle vara där då för att om möjligt slippa trängsel.

Det var riktigt kallt den här morgonen och så blåste det också ordentligt vilket ju inte gjorde det behagligare direkt.

Klockan 10 på minuten så parkerade vi bilen på den lilla grusparkeringen utanför Kulla Kornettgården som är dess fullständiga namn. Själva Julmarknaden var inne på museet och utställarna fick helt enkelt trängas med alla tusentals prylar som ju alltid finns därinne.

Det gick ganska fort att ta sig igenom och som vanligt när det gäller en annan så fastnar man vid dom stånden där det finns något ätbart. I detta fall så var det Camarda Italienska Delikatesser från Borensberg där vi gick igenom ett antal ostar och där jag slutligen fastnade för en nederländsk variant och som tillbehör till den en burk Whiskyhonung från Släta.

Det blev en fika på plats innan vi åkte hemåt igen och väl hemma så fortsatte vi med packande av flyttlådor samtidigt som jag försökte hänga med lite på TV av vad som hände i Bruksvallarna och längdskidåkningen.

På kvällen så åt vi middag hos Eklunds där det efteråt blev Yatzy. Vi har ju en ständigt pågående turnering sen sommaren 2021 men den här kvällen så nöjde vi oss med två vänskapsmatcher som för min del gick helt åt helv...

Väl hemma igen så blev det ett avsnitt av The Crown innan det blev sängen. Morgondagen skulle också börja tidigt.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar