onsdag 30 november 2022

Skidskyttetävlingar i Kontiolahti (Finland) den 28-29 november

 

Det blev ju en strålande inledning av årets världscup i skidskytte. Martin Ponsiluoma vann igår och Hanna Öberg idag och dom andra svenskarna gjorde också väldigt bra ifrån sig. Det är najs att tävlingarna nu börjat på allvar och att Björn Ferry även den här säsongen sitter med som expertkommentator..





Motala den 29 november 2022

 

Jag fortsatte denna morgon med rester från gårdagskvällen så det blev en frukost bestående av Köttbullar och Jansson..




Motala den 28 november 2022

 

Jag brukar verkligen inte gilla när man börjar med Julen innan november ens har slutat men den här kvällen kom Svärmorsan över med Jansson, Skinka och Prinskorv och i ett sånt läge så tar ju min rätt dåliga karaktär över och lämnar mina principer i bakgrunden..





Bok: Den Du Inte Ser av Mari Ljungstedt (2003)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2020/03/den-du-inte-ser-marie-jungstedt-2003.html



måndag 28 november 2022

Motala den 28 november 2022

 

Nu börjar vi så smått komma i ordning i den nya lägenheten. Vi har nu sovit här i två nätter, möblerna står på plats och det mesta är uppackat och placerat på sina nya platser..










fredag 25 november 2022

Motala den 25 november - 09:42

 

I morgon så kommer flyttfirman för att ta alla våra kartonger och möbler, just nu så sitter vi och väntar på att dom som har flyttat ut från vår nya adress ska överlämna nyckeln så att vi idag kan börja med att flytta över alla smådetaljer.

Jag hatar att flytta. Jag gillar när flytten är klar men definitivt inte under tiden den håller på.




Motala den 25 november 2022 - 09:04

 

Den där vinterns som kom så plötsligt för några dagar sedan försvann lika fort. Nu är det så gott som barmark igen och jag sörjer inte och skulle heller inte sura om det inte skulle komma en enda snöflinga till den kommande vintern. Visst, jag skulle vara lite orolig eftersom det i våra nordliga trakter ska finnas snö på vintern och gör det inte det så är väl det bara ännu ett bevis för att klimatet är on a highway to hell..

Näe, jag kan medge att det är najs med snö under Juldagarna och kanske vid Nyår men sen så kan det få vara nog.





torsdag 24 november 2022

En Svensk Tiger

 

Våra folkvalda blundar för vad Turkarna sysslar med och ligger på alla fyra framför Erdogan och slickar hans allt skitigare tofflor, allt för att få den där så åtråvärda platsen i NATO.

Nu verkar det också som om det Svenska Fotbollsförbundet helst inte vill stöta sig med FIFA utan istället stödja den nuvarande ordföranden Infantino till skillnad från Tyskland och Danmark som höjer näven och säger ifrån.

Det här börjar ju likna Sverige under Andra Världskriget.




onsdag 23 november 2022

Motala den 23 november 2022

 

Det börjar så sakteliga närma sig lördag då det är dags att ånyo byta adress. Nu håller vi oss dock kvar i samma stad och flyttar bara någon kilometer så det känns ju lite enklare än förra gången även om det är en jädrans massa slit..




måndag 21 november 2022

Motala den 21 november - 11:21

 

Väder är ju någonting som ändrar sig fort, lugnet i morse förvandlades vid lunchtid till något helt annat.





Motala den 21 november - 08:18

 

Snöfallet som präglade hela gårdagen har nu stillat sig men en och annan minusgrad är det så det som föll igår ligger nog kvar en stund i alla fall.





McDonalds i Motala den 20 november 2022

 

Efter allt innebandyande så var både Nathanael och jag hungriga och på vägen hem så ligger ju McDonalds vilket då kändes som en enkel lösning på det problemet. Jag är ju egentligen inte förtjust i dom här snabbmatsställena i alla fall inte när det handlar om att äta på plats. Jag blir stressad av miljön och slänger i mig maten och är därmed aldrig nöjd efteråt utan ångrar så gott som alltid besöket. Något bättre tycker jag det är när man åker igenom Drive Thru och tar med sig maten hem, det blir en lite lugnare och behagligare upplevelse då.

Men som sagt..Det är ibland en enkel lösning, speciellt när man är ute med barn.






Radiomasten Innebandycenter (Motala) den 20 november 2022

 

Eftersom dom båda större barnbarnen denna dag spelade innebandy matcher på olika håll så delade vi upp oss. Jag hängde med Nathanael till Radiomasten Innebandycenter här i stan medan Marie åkte med Tristan till Linköping.

Solfjäderstaden IBK spelade tre matcher denna dag där jag måste erkänna att jag hade dålig koll på motståndarna. Den första matchen så blev grabbarna utklassade med 1-15, det gick lite bättre i den andra då det bara blev förlust med 3-4 och sen så vann dom i alla fall den sista med 4-3.

Eftersom det var minst en timmas väntan mellan matcherna så blev ju detta en heldag vilket kändes i tårna i denna, inte alltför varma sporthall.






Motala den 20 november 2022 - 08:28

 


Det kändes som om vintern anlände denna morgon och då hörde man på nyheterna att det var snökaos i Stockholm så då kändes det här rätt milt ändå.






Lördagen den 19 november 2022

 

Det blev ingen sovmorgon denna lördag eftersom vi bestämt med Eklunds kvällen innan att besöka Julmarknaden ute på Kornettgården som man kan säga fågelvägen ligger mellan Motala och Linköping och strax utanför ett litet samhälle som heter Flistad. Dörrarna där skulle öppnas klockan 10 och vi bestämde att vi skulle vara där då för att om möjligt slippa trängsel.

Det var riktigt kallt den här morgonen och så blåste det också ordentligt vilket ju inte gjorde det behagligare direkt.

Klockan 10 på minuten så parkerade vi bilen på den lilla grusparkeringen utanför Kulla Kornettgården som är dess fullständiga namn. Själva Julmarknaden var inne på museet och utställarna fick helt enkelt trängas med alla tusentals prylar som ju alltid finns därinne.

Det gick ganska fort att ta sig igenom och som vanligt när det gäller en annan så fastnar man vid dom stånden där det finns något ätbart. I detta fall så var det Camarda Italienska Delikatesser från Borensberg där vi gick igenom ett antal ostar och där jag slutligen fastnade för en nederländsk variant och som tillbehör till den en burk Whiskyhonung från Släta.

Det blev en fika på plats innan vi åkte hemåt igen och väl hemma så fortsatte vi med packande av flyttlådor samtidigt som jag försökte hänga med lite på TV av vad som hände i Bruksvallarna och längdskidåkningen.

På kvällen så åt vi middag hos Eklunds där det efteråt blev Yatzy. Vi har ju en ständigt pågående turnering sen sommaren 2021 men den här kvällen så nöjde vi oss med två vänskapsmatcher som för min del gick helt åt helv...

Väl hemma igen så blev det ett avsnitt av The Crown innan det blev sängen. Morgondagen skulle också börja tidigt.











lördag 19 november 2022

Motala den 18 november 2022

 

Det var ju längdskidspremiär den här morgonen från Bruksvallarna så hela förmiddagen tillbringades i soffan framför TVn med allt vad flyttkartonger och påsar heter runtomkring som sällskap..






Klockan 14 så satt jag och Eklund hos Jack The Klipper och gjorde oss av med den här luffarlooken som vi gått omkring med nu ett tag och när vi var klara med det och såg hyfsat civiliserade ut igen så drog vi ner till Eklund för att testa två whisky som stod där och inväntade oss.
Tullamore D.E.W. XO Caribbean Rum Cask Finish och Tullamore D.E.W. Cider Cask Finished var dom två irländare som vi provade där den första som legat en stund och gosat i ex Romfat var den klart bättre.
Till whiskyn så blev det en Zlatopramen 1642 Half n' Half och en Brooklyn Defender Golden IPA.
En god och trevlig eftermiddag.






När vi sen konsulterat våra fruar så bestämdes det att middagen skulle intagas på Restaurang Lyckan här i stan och så blev det.
Det var plankor som gällde för alla utom jag då som i all enkelhet beställde in husets hamburgare.



Om längdskidåkningen tidigare denna dag var ett efterlängtat evenemang så var ju premiären för På Spåret på kvällen likadant.
Nu är fredagskvällarna räddade ett antal veckor framöver.
Efter denna frågesport så tog vi tag i två avsnitt av The Crown innan vi rätt trötta avslutade denna dag.