lördag 31 december 2022

Motala den 3 december 2022 - Nyårsaftonsmorgon

 

Tyst och stilla, inte en bil eller människa i rörelse någonstans. Känslan är ju inte direkt Nyårsafton men å andra sidan så kanske det bara är lugnet före stormen, det kanske smäller till ordentligt lite senare.



fredag 30 december 2022

Motala den 30 december 2022 - Motala Sushi Bar

 

Middagen denna kväll hämtade vi på Motala Sushi Bar på Strandvägen i stan och det var faktiskt första gången för oss båda. Vi komplicerade inte till det utan körde rätt enkelt men det var riktigt gott så även om detta var första gången så kommer det definitivt inte bli den sista.





Motala den 30 december 2022 - Burger King

 

Eftersom vi på Nyårsafton detta år ska bjuda på en hel vegansk middag med allt vad det innebär så tog det ganska lång tid på ICA innan vi med hjälp av både personal och en del telefonsamtal fått ihop allt som vi skulle.

Efter att vi hade fått in allt i bilen så hade klockan blivit lunch och vi slog oss ner rätt trötta på Burger King för att få i oss lite energi.



Motala den 29 december 2022

 



onsdag 28 december 2022

Lusse Lelle

 

Med tanke på namnet på denna öl från Brekeriet Beer i Skåne så var jag ju tvungen att inhandla några burkar och eftersom jag dessutom är lite fascinerad över suröl så tänkte jag att det inte kunde gå fel..

Men..Saffran tillhör inte min favoritkrydda och eftersom den kryddan var grunden i denna öl så blev inte upplevelsen vad jag tänkt.





Varamon (Motala) den 25 december 2022 - Juldagsfirande

 

Efter att ha firat Julafton i Stockholm med barn och föräldrar så blev det att fira Juldagen i Motala med barn och barnbarn och en hel del julklappar och middag som krydda på den anrättningen.











tisdag 27 december 2022

Barkarby, Järfälla (Stockholm) den 23-24 december 2022 - Welcome Hotel

 


Det blev en natt på Welcome Hotel i Barkarby, ett ställe där vi nu har blivit stadiga besökare. Det var lugnt med gäster så till frukosten så var vi nästan ensamma vilket kändes riktigt behagligt.
Som vanligt så var frukosten bra men väldigt trångt med utrymme i rummet så man hade en hel del sömn att ta igen.








fredag 23 december 2022

Motala den 23 december 2022

 

Håller på med att packa ihop oss och lite julklappar för att sen ta oss upp till Stockholm på en snabbvisit.



torsdag 22 december 2022

Adventskalendern - Lucka nr 17

 

https://lellesmalt.blogspot.com/2022/12/adventskalendern-lucka-nr-17.html



Pepparkaksknäcke

 

Knäckebröd med pepparkakssmak, kan det vara nåt? Ja, Leksandsbröd som gjort denna blandning tycker ju det i alla fall och visst låter det så pass spännande att man ju ändå måste smaka på det.

Brödet doftar ju verkligen pepparkaka och det sitter faktiskt kvar även i smaken. Man får det där man vill ha av ett gott knäckebröd och samtidigt den där juliga känslan med pepparkaka. Jag provade denna med ett par skivor gräddig julost från Åseda och det var riktigt gott.




Motala den 22 december 2022

 



tisdag 20 december 2022

Motala den 20 december 2022 - Är vintern slut nu?

 

Vintern som för bara två dagar sedan var här med snö och minusgrader har nu regnat bort.




TV-Serie: Nattryttarna (2022)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2022/12/nattryttarna-2022.html



Motala den 19 december 2022 - Tillbaka till dom levande döda

 

Efter ett par års uppehåll så tog vi igår i alla fall tag i säsong 11 av The Walking Dead och det tog ju en stund innan man kom in i serien igen. Dom flesta kände man igen, några mindes man inte men vi fortsätter med avsnitt 3 ikväll så ska man väl snart vara inne i zombieslaktandet igen.




måndag 19 december 2022

Final i Robinson den 18 december 2022

 

Ska man vara noggrann med detaljer så var ju faktiskt finalen i Robinson redan i somras men för oss som följt serien på TV så var ju finalen igår, söndag.

Kan ju inte säga att Robinson-finalen var lika spännande som VM finalen i fotboll men jädrans tajt var det ju i alla fall och det var osäkert ända in i det sista vem som skulle ta hem segern.

Norrlänningen L.O. hade man ju definitivt inte haft som en kandidat till segern men han har förtjänat den ordentligt och till skillnad från dom flesta denna säsong så har ju han varit vettig och ärlig i så gott som alla lägen.

Annars så tycker jag att denna säsong har befolkats av idel dumskallar eller såna som gett upp av en eller annan fånig anledning.

Grattis L.O.!



VM final i fotboll den 18 december 2022

 

Till skillnad från så gott som alla fotbolls-vm sen 1974 så har jag inte slaviskt följt dessa sändningar och det beror på årstiden, landet som är värd för turneringen och hur dom fått hela turneringen eller rättare sagt köpt den.

Mitt fotbollsintresse tog dock över denna söndag när det var final mellan Argentina och Frankrike och jag är nu glad att jag såg den matchen för det var den bästa, mest intensiva, spännande och dramatiska final jag någonsin sett. Det fanns inte en enda död sekund under dom 130 minuter som kampen pågick och allting svängde ju fram och tillbaka flera gånger så den var ju oviss in i det sista. Jag brukar inte gilla när finaler ska avgöras på straffar men nu gjorde det absolut ingenting, det blev liksom bara en extra krydda på hela anrättningen.

Innan matchen så brydde jag mig egentligen inte om vilka som skulle vinna men satt där ändå och svettades och gjorde slut på precis alla naglar på fingrarna. Det var ju också lite signifikativt att just dom stora spelarna i respektive lag Mbappe och Messi verkligen spelade huvudroller i dramat också. Att Argentina till slut stod som segrare berodde nog helt enkelt på att Messi hade bättre spelare runtomkring sig än Mbappe.

Fotboll när det är som allra bäst.



TV-Serie: American Horror Story - Murder House (2011)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2019/12/american-horror-story-murder-house.html



Motala den 18 december 2022 - Fjärde Advent

 



Jag är inte dum

 



Motala den 17 december 2022 - Inköp från Ladugård 206

 



Denna kväll så gick vi igenom det vi tidigare under dagen inhandlat på Ladugård 206 och det var den Italienska korven Salame Con Parmigiano Reggiano, den Dansk/Italienska osten Cheddar Dorset Drum Farmhouse, Spansk Fikonmarmelad och så Apelsin Saffranmarmelad från Halländska Safi. En riktig explosion för smaklökarna minsann.



Adventskalendern - Lucka nr 16

 

https://lellesmalt.blogspot.com/2022/12/adventskalendern-lucka-nr-16.html