tisdag 31 januari 2023

Jag bara undrar?

 

En person bränner ett ex av Koranen här hemma i Sverige och hela den muslimska världen rasar och med våld och repressalier hotar hela vårt land och dess invånare, menar på att dom är kränkta eftersom Koranen karakteriserar dom som människor och muslimer.

Om en muslim begår ett brott här hemma, kränker våra lagar och regler som ju karakteriserar oss som svenska medborgare ska vi då straffa alla inom islam för detta?

Jag bara undrar hur tanken är att vi ska bete oss.




Motala den 30 januari 2023 - 16:56

 



måndag 30 januari 2023

Thomas Hellberg 1941-2023 - Vila i Frid

 

Dom flesta känner nog igen Thomas Hellberg efter hans medverkan i TV-serien Rederiet men jag följde aldrig den serien så mitt minne är nog mest ifrån filmen Mannen på Taket från 1976 där han spelade Gunvald Larsson och 1984 års polisfilm Mannen från Mallorca där han gjorde poliskommissarie Berg. Två av dom absolut bästa filmer som gjorts i Sverige för övrigt.



Motala den 29 januari 2023

 



Motala den 28 januari 2023 - Pinchos

 


Första gången jag var på Pinchos så var jag väldigt tveksam till konceptet att behöva ha en app och att sitta vid bordet och beställa allt i den för att sen när allt är klart själv få gå och hämta mat och dryck men nu när man vant sig så är det rätt najs faktiskt och maten är god och sen så blir det ju alltid en form av provsmakningsmeny eftersom man beställer flera olika smårätter.

För mig så blev det denna gång en Crispy Chicken med Aioli, Original Burger med ost och bacon, Dirty Fries och Korean BBQ Ribs.








Motala den 28 januari 2023

 

Den här morgonen och förmiddagen så blev det ett par timmar i skidspåren där Emil Persson ännu en gång krossade allt motstånd och visade att han är just nu den oslagbara kungen i långloppscupen.




Efter detta skidlopp så drog vi iväg till Hjärta till Hjärta för att kolla in några lampor eller om det var ljushållare som Marie hade span på. Det märktes att det är den tuffaste månaden på året, löningshelg och så en second-hand butik för det var smockfullt med människor som rev och slet i det mesta. Det blev inte det vi var där för utan istället en lampskärm för att vi sen tog en tur förbi Jysk och där bokade ett vitrinskåp som vi kollat på ett tag.

Åkte förbi Östensson och inhandlade varsin semla som när vi kom hem blev dagens lunch och så var det då dags för nästa kamp i skidspåren, tjejernas sprint.
Det gick väl sisådär men eftersom man är så jädrans bortskämd så betyder ju sisådär ändå fyra svenska tjejer i finalen och två pallplatser. Otroligt.

När då till slut alla skidtävlingar var över för dagen så hade solen så gott som försvunnit bakom träd och hustak och det var dags för oss att slänga på oss kläder, hämta dom två äldre barnbarnen och bege oss till Pinchos för middag.








lördag 28 januari 2023

Motala den 27 januari 2023 - Positiva och negativa överraskningar

 



Redan innan solen riktigt hade vaknat denna morgon så kändes det som om det skulle bli en fin dag och så blev det. Liksom gårdagen så värmde solen ordentligt, det var vår i luften och balkongdörren fick till och med stå öppen ett tag.

Satt i fåtöljen på förmiddagen och imponerades av en Ebba Andersson som krossade allt motstånd i skidspåren. Detta bådar minsann gott inför VM.
Det blev middag hos Svärmor och Svärfar i form av Stek i Sås med Potatis och Grönsaker och medan allt detta pusslades ihop i köket så passade jag på att titta på slutet av killarnas 10 kilometer där William Poromaa överraskande gled in på en tredje plats. Det hade jag och säkert inte många andra räknat med men överraskningar är ju alltid spännande och är dom dessutom positiva så får dom ju gärna komma hur ofta som helst.

Väl hemma igen, mätta och belåtna så slog vi oss ner framför TV:n och gick igenom veckans avsnitt av Torpet för att därefter kolla gårdagens avsnitt av På Spåret som ju är ett måste.

Några minuter in i På Spåret så ringer min vän och före detta chef H.R. och berättar att en gammal kollega och nära vän precis gått bort. Inget roligt meddelande att få och eftersom jag bara för en stund sen tog upp positiva överraskningar så var ju detta tyvärr tvärtom. Jag hällde upp en stor whisky och skålade för honom som gett mig tio år av hysteriskt roliga arbetstimmar. Var han än befinner sig nu så är jag säker på att han kommer att ställa till med djävulstyg.

Innan det blev läggdags så kollade vi på andra halvleken i semifinalen mellan Sverige och Frankrike i handbolls-VM och det kändes ganska snabbt att dom Svenska inte riktigt skulle räcka till denna kväll och så blev det ju också tyvärr. 











fredag 27 januari 2023

Motala den 26 januari 2023

 



Den tidiga morgonen såg ut som att denna dag skulle bli precis som dom tidigare den här månaden. Råkall, fuktig och gråmulen. Men bara några timmar senare så hade molnen skingrats och den där härligt positiva gula varma solen som man inte sett på hur länge som helt tagit över himlen och dom där strålarna gjorde att hela kroppen fylldes med vårkänslor fast man ju vet att det är för tidigt och att flera bakslag väntar. Det spelade dock ingen roll för dom där timmarna när solen var uppe, dom kommer att sitta kvar ett par dagar nu.

I arbetet med att försöka tömma frysen på varor som legat ett tag så hittade jag en wienerkorv och ett bröd vilket då blev till en lagom lunch samtidigt som jag satt och ännu en gång retade upp mig på Arbetsförmedlingen vilket ju är en institution som är till för att hjälpa människor fast det har jag ännu inte märkt någonting utav. Hot däremot, det är dom snabba och bra på.


Träningsmatch på Skytteholm i Solna mellan AIK och Täby och dom såg ju ut att ha precis lika bra väder uppe i Stockholm som här. Gnaget såg väl bra ut, lite ringrostiga kanske och sen så är ju satsningen vid dom här vänskapliga kamperna inte så där högprocentig direkt. En komfortabel seger med 3-1 blev det i alla fall.


När Marie kom hem på eftermiddagen så blev det Lax i Smögensås med Potatis och Broccoli och samtidigt som vi intog den enastående maten så tittade vi på dagens avsnitt av Farmen och därefter Marko & Irma som ju nog är bland det roligaste och varmaste man kan se just nu på TV, speciellt om man då jämför med just Farmen där man mest blir förbannad på alla dessa korkade människor som försöker spela vuxna. Det är dock ett bra program för att få lufta lite känslor och aggression som man ju ibland går och bär på så serien har ju ändå en funktion.



Som sista punkt innan läggdags så kolla jag (Marie slängde några ögonkast) på filmen The Northman med Alexander Skarsgård i huvudrollen. Jag ska inte prata så mycket om den just här utan återkommer senare med detaljer på min filmblogg: http://lellesonsfilm.blogspot.com/.




torsdag 26 januari 2023

Kränkningar hit och kränkningar dit

 

En person hänger en docka föreställande Erdogan upp och ner utanför Stadshuset i Stockholm, en Dansk/Svensk huligan bränner ett exemplar av Koranen utanför Turkiets ambassad. Som svar på detta tilltag av två personer som inte har med varandra att göra så rasar hela den muslimska världen mot vårt land och alla oss som bor här.

Utanför Sveriges ambassad i Istanbul så protesterar mängder med människor och bränner vår flagga vilket jag personligen anser är otroligt kränkande eftersom det just är att bli kränkt det här handlar om.

Våran tuffa och hårda Statsminister sa så här:                                          -Jag förstår Turkiets reaktion och vi skulle ha reagerat på precis samma sätt.

Ja men då så Kristersson! Då kanske vi ska hämnas genom att straffa alla turkar och muslimer eftersom dom har spottat på vår flagga och vår lagstadgade åsiktsfrihet för det verkar ju vara så vi ska bete oss..Eller är det bara jag?




tisdag 24 januari 2023

Tornby (Linköping) den 22 januari 2023 - Jureskogs

 

Efter en hel del shopping runt Tornby Handelsplats utanför Linköping så blev det middag på Jureskogs. Snabbmat utan Skräp är ju den här restaurangkedjans motto, råvarorna ska så långt det är möjligt tas lokalt och det märks verkligen. Köttet som hamburgarna är gjorda på är riktigt saftigt smakfullt och gott, det är fräsch och enkel mat.

Tyvärr så tycker jag personligen att inredningen på Jureskogs matställen är riktigt tråkiga och själlösa. Bara för att man sticker ut och skiljer sig lite från övriga snabbmatskedjor så behöver man ju inte vara trist och dessutom så verkade personalen på detta ställe inte ha det minsta koll runtomkring sig för det var skitigt och kladdigt med överfulla återlämningsstationer och sånt förstör ju faktiskt själva matupplevelsen en hel del. 

Jag förstår att inte Johan Jureskog själv har tid att åka runt i Sverige och kolla upp alla sina restauranger men om man nu har sitt namn på ställena så får man nog fan försöka ta sig tid annars så kanske namnet inte är så mycket värt om ett tag.








måndag 23 januari 2023

Motala den 21 januari 2023 - En vanlig lördag

 

Va, Oxfilé en vanlig lördag! var det en som sa men jag vill vända på den meningen lite och istället påpeka att det faktiskt råkade vara en vanlig lördag precis när vi skulle äta Oxfilé..







söndag 22 januari 2023

21 januari 2023

 

Det var en strålande dag i skidspåren. Emil Persson visade att han gör precis hur han vill i Ski Classics, han vet exakt vad han ska göra från det första stavtaget till det sista. Imponerande.




Om Emils lopp var imponerande så var ju inte dom svenska sprinttjejerna sämre. Jonna, Emma och Maja blev etta, två och trea och som om inte det räckte så gled ju Linn in som femma också.





Motala den 20 januari 2023

 


Det blev sen eftermiddag eller man kanske ska säga tidig kväll när Eklund och Jimmy kom över för att socialisera lite över några öl och speciellt då whisky där jag hade plockat ihop några stycken. Ett par som vi knäckte korkarna på och några öppnade.

Vi smakade av den Walesiska Aber Falls Single Malt Welch Whisky för att sen gå in på dom svenska Spirit of Hven Old Pheasant Swedish Blended Malt och Agitator Blended Whisky. Efter det så tog jag fram den något annorlunda Chivas Regal Extra 13yo American Rye Cask Finish Blended Whisky och så avslutade vi med den nu klassiska Highland Park 18yo Viking Pride Single Malt Whisky.

Några riktigt roliga, trevliga och smakrika timmar blev det.