lördag 22 juli 2023

Borenshults Café & Grill i Motala den 22 juli 2023 - 10:55

 

Den här förmiddagen så mötte vi upp en gammal vän till mig som jag inte träffat på säkert 15 år. Vi träffades vid Borenshults Café & Grill där det blev några timmar med kaffe, glass, snack och skratt.







Motala den 22 juli 2023 - 08:30

 



En bok som brinner blir snabbt till ett bokbål

 

Media sprider mängder med filmer nu när uppretade folkmassor attackerar svenska ambassader i muslimska länder, bränner den svenska flaggan och hotar med att döda svenskar i sina länder och att kasta ut alla företag som har med Sverige att göra. Allt detta för att en och annan filur bränt deras heliga bok, Koranen.

Det här låter ju allvarligt och det är det också. Det är förbannat allvarligt. Visst sitter vi här hemma framför TV-apparaterna och ojar oss men vi bryr oss inte särskilt mycket eftersom det som händer sker ju flera hundra mil härifrån. Men om detta inte slutar så kommer det att spridas hit precis som Covid gjorde för några år sedan och då kan vi ju sitta hemma och oja oss bäst vi vill för ut kanske vi inte vågar oss.

Jag är givetvis för åsiktsfrihet men jag tycker inte om när man bränner böcker oavsett vad det handlar om för böcker. Bokbål för att skydda människor mot farliga texter hör den obildade massan i historien till och om det nu börjar med böcker, vad kommer sen?

Målade konstverk eller statyer som inte passar vissa, filmer och musik. Vi ska nog vara försiktiga så att vi inte bränner upp vår rätt att uttrycka oss i tal och skrift. 

Att ha åsiktsfrihet och kunna säga och skriva vad man vill är en sak, bränna konstverk är en helt annan.




Motala den 21 juli 2023 - 17:13

 



Motala den 21 juli 2023 - 13:41

 



torsdag 20 juli 2023

Motala den 20 juli 2023 - 15:54

 



Dunteberget Motorstadion i Motala den 20 juli 2023 - 10:46

 

Den här dagen så fick jag möjlighet att få lägga till ännu en detalj i mitt CV när jag för första gången i mitt liv var på en Folkrace tävling.





Berggrens Öltapp & Mat i Motala den 19 juli 2023 - 18:12

 

Den här dagen så var det faktiskt Ölets Dag och det uppmärksammade vi med att gå till Berggrens Öltapp & Mat vid torget här i stan. Tanken var ju att ta en och annan öl och sen vandra hemåt men när vi nu satt där utan någonting ätbart i magen så beställde vi helt enkelt mat också.

Det blev deras BBQ Ribs vilket var riktigt gott.

När det kommer till ölen så inledde jag med den klassiska Weihenstephaner Hefe Weissbier för att sen följa upp med dansken Mikkeler Kaerlighed Pale Ale..







Furulid i Varamon, Motala den 19 juli 2023 - 17:10

 

Beställde förtäring vid den lokala krogen här och blev serverad pannkakor med stekt socker, korvpizza och så kaffe till det. Priset var dock över 1000 kronor så någon efterrätt blev det aldrig..








Furulid i Varamon, Motala den 19 juli 2023 - 16:36

 

Fikastund med kompis..



måndag 17 juli 2023

17 juli 2023 - Varberg mot AIK

 

Gnaget åker hem från Varberg med 3 poäng och det är dom skönaste 3 poängen på mycket länge.

Laget spelade riktigt bra dom första 45 och Varberg hade så gott som ingenting att komma med då och det fortsatte ju dom första 20 i andra halvlek innan AIK verkade sluta spela fotboll och mera lallade runt med bollen och ställde till det för sig och så kunde Varberg sätta en boll i nätet. Som tur var så höll dom ut i alla fall och vann med 1-2.

Anton Saletros som har återvänt till Gnaget var helt strålande matchen igenom men den där så kallade målspottaren Guidetti kan dom ju bänka, han gör fan inte sitt jobb. Den nya danska backen Thychosen är ju bra mycket giftigare framåt än Guidetti och det säger väl allt.



Estrella Cheddar Superbågar

 

Det har ju alltid varit OLW som har varit bäst när det kommer till Ostbågar men här har vi nu Estrellas Cheddar Superbågar som är riktigt jädrans bra. Dom är stora och väldigt smakrika, dessa gör verkligen skäl för namnet Ostbågar. Enda minuset som jag kan se det är att dom inte riktigt mjuknar på samma sätt som OLW's originalbågar, vilket ju jag personligen är förtjust i. Det gör dock ingenting för dom här är ändå så pass bra.




Motala den 17 juli 2023 - 11:43

 



Motala den 17 juli 2023 - 06:15

 

Blåsigt, lagom varmt och ingenting blött som kommer ner uppifrån men när jag drar iväg till ALR sen vid 09:30-tiden så kommer jag för säkerhets skull stoppa ner ett paraply i ryggan, man vet aldrig.



Hemtjänsten levererar i EPA-hastighet

 

Kommuner i Norrland har börjat att använda ungdomar i EPA-traktorer som hjälp i hemtjänsten med att leverera mat och andra förnödenheter till äldre.

Kommunerna och pensionärerna är jättenöjda med detta upplägg och det är väl inte så konstigt när det handlar om dessa mega-trimmade så kallade bilar, mat och medicin har väl aldrig kommit ut så snabbt som nu!



söndag 16 juli 2023

Oslove Passion Fruit Blonde Ale

 

Den här norska ölen från Oslo Brewing Company är som att sitta i djungeln och dra in dofter och smaker av hundratals tropiska frukter och bär på en och samma gång. En frisk och fräsch symfoni av frukt och blommor.

Det här är nog inte en öl som jag skulle dricka flera på raken av, det räcker gott och väl med en i taget, det gjorde mig gott på balkongen i solen.



Motala den 16 juli 2023 - 15:07


Den här dagen (även om den inte är slut än) har verkligen bjudit på väderomslag som heter duga. Jag vaknade vid 05:40 i morse av ett slagregn ackompanjerat av ett dånande muller som vi inte sett på hela den här säsongen. Vid 9-tiden så hade åskan försvunnit men det ösregnade till klockan 11 ungefär sen så sa det bara stopp, sprack upp och förvandlades till ett strålande solsken. Nu när klockan blivit 15:07 så är det fortfarande sol men nu har det också börjat blåsa ordentligt.

Hur kvällen ska bli kan man ju bara spekulera i.




lördag 15 juli 2023

Hammars Pop Art Arctic Blueberry Craft Soda

 

Jag har nog aldrig druckit en läsk som doftat och smakat så här mycket blåbär och man känner också att det handlar om äkta råvaror och inte någon kemiskt framställd smakersättning.

Det är så här läskeblask ska smaka.





KFC i Mjölby den 15 juli 2023 - 14:28

 




Torpön den 15 juli 2023 - 11:15

 











Sundsudden den 15 juli 2023 - 10:58

 

Några minuter innan 11 denna förmiddag så kom vi fram till Färjeläget Sundsudden ca 6 mil söder om Motala. Här blev det att ta den lilla privata färjan Victoria över det 200 meter breda sundet till Torpön.