Trots att vi hade två små hemma som vaknade strax efter 6 denna lördag så tog vi det lugnt, kollade på Julkalendern och hade inte gjort oss i ordning förrän vid 10-tiden.
Dom här sidorna är en form av dagbok där jag delar med mig om det mesta i och runtomkring mitt liv, min familj och vänner, resor, böcker jag läst, filmer jag sett, sport, whisky och öl jag druckit och så en hel del foton och en massa gnälliga åsikter om det mesta.
Trots att vi hade två små hemma som vaknade strax efter 6 denna lördag så tog vi det lugnt, kollade på Julkalendern och hade inte gjort oss i ordning förrän vid 10-tiden.
När det kommer till Edward Blom så brukar han dela befolkningen i gilla eller hata, något mellanting verkar inte finna där. Personligen så tillhör jag dom som gillar denne fryntlige gentleman som har starka åsikter om mat och dryck som han mer än gärna delar med sig av i TV, på radio och i böcker.
Eftersom jag själv är väldigt intresserad av både mat och dryck så tänkte jag här dela med mig av Edwards regelbok om hur man ska bete sig vid ett Julbord.
Man hämtar mat i en viss ordning och däremellan så äter man lugnt och stillsamt utan stress så att man verkligen orkar med alla godsaker.
Runda 1: Sill och Strömming med tillbehör som Kokt Ägg, Gräddfil och Lök.
Runda 2: Kalla fiskar som Rökt och Gravad Lax och även Skaldjur och Ägg.
Runda 3: Varma fiskar som Lutfisk, Laxpudding och Strömmingslåda.
Runda 4: Kallskuret kött som Julskinka, Korvar och Paté.
Runda 5: Småvarmt. Köttbullar, Prinskorv, Janssons Frestelse, Revben och Dopp i Grytan.
Runda 6: Ost.
Runda 7: Dessert.
Som jag hade misstänkt så blev det ett röj av guds nåde så fort dom små kom innanför tröskeln sen så höll det i sig några timmar tills Marie serverade en middag bestående av Idealmakaroner och Vegofärs. Dom små slängde i sig maten med glupande aptit och det var riktigt gott.
Efter maten så var det fortsatt drag till klockan blev 8. Marie lade dom i våran säng och det tog bara någon minut innan dom slocknat. Då andades vi ut och satte oss ner framför TV:n och kollade På Spåret.
Väl hemma från dagens träning så var det bara att ta det lugnt och ladda batterierna för eftermiddagen då dom minsta barnbarnen skulle komma och sova över och med den erfarenheten jag har så gäller det att då ha energi sparat så att man håller ihop, i alla fall tills dom små liven har somnat.
Jag var på gymmet vid 07:30 som vanligt och den här fredagen så koncentrerade jag mig på överkroppen och lät benen få vila upp sig. I träningslokalen så var det samma gäng som vanligt. Det är ett gäng pensionärer som verkar ha gymmet som någon form av social samlingspunkt för så mycket träning sysslar dom inte med.
Det var blåsigt ute men inte speciellt kallt och man märker direkt när det är fredag för då är det helt plötsligt mycket fler människor som är i farten tidigt på morgonen. Jag tror att det helt enkelt beror på att dom vill vara tidigt på jobbet för att därmed också kunna gå hem lite tidigare för inte fan tror jag att det beror det på att dom är piggare på fredagsmornar.
Denna torsdag fylldes av träning på gymmet på morgonen där koncentrationen låg på ben och efter det så blev det en dusch, frukost och sen avkoppling med bok tills det blev eftermiddag då det var skidskyttesprint där Sebastian Samuelsson tog en tredjeplats. Marie kom hem sent efter att ha varit i Linköping och inhandlat Julklappar så det blev en senare middag bestående av biff Stroganoff, väl värd att vänta på.
Strax efter middagen så var det då äntligen dags för final i Robinson där Ida kammade hem segern och det var hon väl värd.
Nu vet ju jag exakt hur bra Falukorven från Mange's Chark smakar men jag tyckte ändå att jag behövde en liten smakbit och den kräver bara lite Senap och Ketchup egentligen, enkelt och okomplicerat.
Sista chansen att handla från Mange's Chark denna onsdag så då passade jag på att köpa en ring Falukorv, en Lulles Dackekorv och så 20 Prinskorvar som ska med upp till Stockholm på Julafton.
På väg till Stora Torget så gick jag igenom Kungsgatan. Började vid Skolgatan och avslutade sen vid Kyrkogatan.