fredag 31 mars 2023

Nice 'n Easy Snack Pizza Salami

 

Jag brukar väldigt sällan köpa och äta såna här små frysta pizzabitar men nu hittade jag en i frysen som frugan hade tänkt ta med till lunch någon dag så jag snodde den helt enkelt.
Blev faktiskt positivt överraskad för den var rätt god faktiskt. Smakrik och fyllig, kanske lite degig men det beror ju antagligen på att jag värmde upp den i micron och inte i ugnen.




Motala den 31 mars 2023 - Varamon 06:05

 




Motala den 31 mars 2023 - 05:05

 



Motala den 30 mars 2023 - 10:30

 







onsdag 29 mars 2023

Motala den 29 mars 2023 - 14:53

 



Motala den 29 mars 2023 - Manges Chark & Ost

 

Eftersom det var onsdag och ojämn vecka så trotsade jag ovädret och begav mig ut och upp till Stora Torget där ju Manges Chark & Ost som vanligt stod och sålde allsköns gott. Idag blev det blodpudding, isterband och så en bit falukorv.




Motala den 29 mars 2023 - 09:36

 

Man hann knappt vända ryggen till förrän vintern attackerade med full kraft igen.



Motala den 28 mars 2023

 

Tillbringade några timmar i biblioteket här i Motala med att redigera kapitel 41-55 i mordgåtan jag håller på med. Ska försöka med att göra resterande ändringar på torsdag för att sen börja på helt nya kapitel.





Partiet som kämpar mot brottsligheten

 

Partiet som med hårdare tag vill få bukt med kriminaliteten i vårt land..






Motala den 28 mars 2023 - 11:52

 





Motala den 28 mars 2023

 


Det nya balkongbordet är monterat och klart så nu väntar vi bara in lite sol och värme så att det kan få sin rättmätiga plats på balkongen.





tisdag 28 mars 2023

Sverige - Azerbadjan den 27 mars 2023 - Bra resultat, dåligt spel

 

Man är ju verkligen både upp och ner vad det gäller känslorna efter matchen mellan Sverige och Azerbadjan på Friends Arena i Solna. Visst fan var det skönt med fem mål och tre poäng men ingen kan ju säga att Landslaget gjorde en bra match. Allting exploderade när det var femton minuter kvar och det berodde på dom inhoppare som kom in och att motståndarna sprang omkring ungefär som i den där gamla Monty Python-sketchen: 100 meter för folk utan lokalsinne.

Janne Andersson verkade dock tycka att laget gjort en strålande match och han tyckte också att alla runtomkring honom också skulle ha den åsikten men när han fick frågan av sportkommentatorerna om varför Jesper Karlsson som ju bevisligen är i strålande form får så lite speltid så fick vår Förbundskapten hjärnsläpp och skämde ut sig ordentligt.

I en intervju efter Belgien-matchen när frågan kom om resultatet så sa Janne så här: Jag har dålig förståelse för att man bara fokuserar på resultatet och inte gör en djupare analys av spelet. Efter matchen mot Azerbadjan så gjorde expertkommentatorerna en djupare analys av spelet och fokuserade inte på resultatet men då brakade ju helvetet löst.

När Janne Andersson tillträdde som Förbundskapten så tyckte jag att han kändes som en fräsch fläkt i landslagsfotbollen men nu tycker jag bara att han är en arrogant, grinig gubbe som inte kan ta minsta kritik och inte verkar trivas med livet.




 

Motala den 27 mars 2023 - 20:37

 

Medans jag satt och koncentrerar följde matchen mellan Sverige och Azerbadjan på TV så monterades det nya balkongbordet ihop i hallen.





söndag 26 mars 2023

Motala den 26 mars 2023 - Sommartid

 

Jag måste ha satt klockan ett par varv åt fel håll för så här såg det fanimej inte ut när vi gick och lade oss igår!





Motala den 25 mars 2023 - Pizzeria Maestro

 

Det var första gången som jag beställde mat från Pizzeria Maestro här i Motala och jag måste säga att denna Capricciosa var riktigt bra, inte så där flötig och oljig som man annars ganska ofta kan uppleva pizzor som. Det blir med all säkerhet fler pizzor från detta ställe vars läge inte kan anses vara stans bästa men så länge maten är bra så lär dom ju få kunder ändå.





Motala den 25 mars 2023

 



Motala den 24 mars 2023

 





torsdag 23 mars 2023

Motala den 23 mars 2023 - 15:51

 






Motala den 23 mars 2023 - Varamon

 








Vetenskapliga framsteg

 

Genforskare har undersökt hår från Ludwig van Beethoven och fått fram en hel del intressanta detaljer. Jag fastnade för att dom kunde se att han druckit en hel del alkohol, mest vin. 

Detta kan ju bli en ovärderlig hjälp i framtiden när tekniken utvecklats med tanke på att man har så jädrans svårt att komma ihåg vad man druckit. 

Tänk att komma in på den lokala puben, bartendern frågar vad man vill ha och då börjar ju hjärnan att arbeta eftersom man vill ha samma goda öl som man drack förra lördagen men man kommer inte ihåg vad det var. Man lutar då sig helt sonika fram över disken, bartendern tar ett hårstrå och placerar i Gen-Dosan som han har där och vips så får man fram att man förra lördagen kl 20:47 drack en New Sweden IPA från Oppigårds.

Enastående.




söndag 19 mars 2023

19 mars 2023 - Svenska framgångar i skidspåren

 

Det var ju en strålande dag i skidspåren denna söndag. Först så vann det svenska Mix-Landslaget i Falun med Calle Halfvarsson, Moa Ilar, Edvin Anger och Jonna Sundling  sen så tog Hanna Öberg hem segern i skidskyttarnas masstart i Holmenkollen i en dimma där man som tittare nästan fick gissa sig till vem det var som var i bild.






Motala den 18 mars 2023 - 20:27

 



Linköping den 18 mars 2023 - Jureskogs

 

Andra gången som vi besöker Jureskogs i Tornby, Linköping och precis som förra gången så var maten enastående men restaurangen skitig och äcklig. Ingen i personalen hade tömt kärlen där man ska slänga sina rester vilket innebar att det stod högar med brickor fyllda med matrester på bänken bredvid. Fullt med skräp på golvet och bord som ingen hade torkat av på länge. Saltet och ketchupen var slut och det tog 15 minuter innan någon i personalen orkade ta tag i detta trots påpekande. I slutändan så tror jag inte att bra mat är det folk tänker på när det kommer till den här restaurangen.






Malmslätt den 18 mars 2023 - Kärnahallen