söndag 26 februari 2023

Västervik den 25 februari 2023 - Bageri 96

 


Vi visste inte vilket ställe vi gick in på utan ville bara komma undan blåsten och kylan men efter att ha satt tänderna i deras räkmacka så ångrade vi verkligen inte valet att kliva in just här på Bageri 96. Enastående goda räkor och andra tillbehör på riktigt gott surdegsbröd och så var inte kaffet dumt heller.



Överum i Småland den 25 februari 2023

 

På vägen från Motala till Västervik den här lördagen så stannade vi till på den lilla orten Överum i Småland, några mil efter Åtvidaberg för att sträcka lite på benen.






fredag 24 februari 2023

Motala den 23 februari 2023 - Pinchos

 


Vi tog med dom två äldsta barnbarnen på Pinchos här i stan, ett ställe som dom alltid vill gå till om dom får välja och det fick dom denna kväll.








Motala den 23 februari 2023

 


Jag vill inte kasta skit på Kalle Anka som ju jag sen barnsben faktiskt älskat men ändå så har jag kallat det företag där jag den senaste tiden jobbat på för ett Kalle Anka-Företag och det inte i en positiv mening. Ena dagen så finns det hur mycket som helst att göra och dagen efter som var denna dag så läggs verksamheten ner med omedelbar verkan och då var det bara att plocka ihop sina prylar och buttrare än vanligt vandra hemåt i snöblasket.

Det enda positiva med detta var väl att jag kom hem lagom till VM-sprintern som ju ändå gjorde att dagen kändes något bättre.




Motala den 22 februari 2023

 


När jag står för maten här hemma så snackar vi ett hantverk i köket utan dess like..


onsdag 22 februari 2023

Jag vet inte vad man ska säga?!

 

Några av den engelska författaren Roald Dahls böcker har nu hamnat under Kränkhetsministeriets förstoringsglas.

Klassiskern Kalle och Chokladfabriken är en av berättelserna som redigerats. Mamma och pappa heter föräldrar, pojke och flicka är nu barn ordet fet är utbytt till enorm och dom små Oompa-Loompas är nu könsneutrala och är inte längre små män utan små personer. Ordet hagga som används om en kvinna är utbytt till kråka. I Dahls bok Matilda så har ett avsnitt där huvudkaraktären läser Djungelboken tagits bort eftersom författaren till Djungelboken Rudyard Kipling anklagats för att ha varit rasist.

Personligen så får jag rysningar av sån här censurering och ren förstörelse av konst. Det dröjer säkert inte länge förrän några höjer sina röster när det handlar om målningar och då börjas det väl att klippas, skäras och målas om bland både Picassos, Rembrandts och Anders Zorns konstverk. Hualigen!!




tisdag 21 februari 2023

Motala den 21 februari 2023 - Fettisdagen

 

Dagen till ära får man väl säga även om det känns lite fånigt eftersom man redan ätit mer än 10 semlor sen det här året inleddes. Vi som köper och dom som säljer respekterar ju definitivt inte denna dag och då kan man väl egentligen lika gärna ta bort den.




Motala den 21 februari 2023 - 07:17

 

Fint väder igen och då glömde man ju genast bort gårdagens slask.




Motala den 20 februari 2023 - 07:12

 

Det fina vädret som kännetecknade söndagen var bokstavligen som bortblåst denna måndag. Först så var det ösregn som blev till en snöblandning och sen ren snö men eftersom det var + grader så blev allting bara ett dyngsurt slask. Rått, kallt och blött. Ännu en gång så lärde man sig att det här med vårkänslor får man vänta med ett tag till.