fredag 21 oktober 2022

Whisky & Beer Festival i Motala den 9 juli 2022

 

Vi hade sett fram emot denna Whisky & Beer Festival eftersom såna här evenemang i Motala inte hör till vardagen. I annonsen så hade det inte bara stått festival utan även mässa så vi hade ju räknat med något hyfsat stort i alla fall även om jag inte trodde att det skulle vara i närheten av Stockholm Beer & Whisky eller Linköping Whisky Expo.

På parkeringen mellan Stadsparken och Gästhamnen så hade arrangören slagit upp ett tält (utan tak denna soliga dag) som kanske var 20 x 20 meter stort. Fyra stånd samlades där med öl i två av dom, whisky i ett och så någon form av rökverk i ett stånd.

Killen som stod och hällde upp öl i plastmuggar visste knappt vad han hade, han frågade till och med oss om några märken eftersom vi vid ett tidigare tillfälle smakat dom vilket han själv inte hade gjort. Samma upplevelse hade vi i ståndet där dom serverade whisky. Jag hade utan problem direkt där och då kunnat ställa mig bakom den disken och berättat mer om flaskorna än vad han som då stod där kunde.

Jag säger inte att det var ointressant dryck vi fick i glasen, ölen och whiskyn har ingen skuld i detta torftiga arrangemang även om det var väldigt dyra droppar vi fick i muggarna.

En besvikelse var det och definitivt varken en festival eller mässa som vi lämnade rätt fort och istället gick upp till Ströget vid Torget och tog en öl i riktiga glas.








 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar