onsdag 31 augusti 2022

Lunde den 22 juli 2020

 

Det var i den här lilla byn som militären 1931 sköt ihjäl fyra personer i ett demonstrationståg, något som senare döptes till Skotten i Ådalen. Idag är det bara en staty till minne av den händelsen som påminner om vad som hände och som egentligen får folk att stanna till här.









Högakustenbron den 22 juli 2020

 

Nedanstående foton är tagna på Hornön, den norra sidan av den nionde längsta hängbron i världen som går mellan Kramfors och Härnösands kommuner.








 

Film: A Better Life (2011)

 

https://lellesonsfilm.blogspot.com/2018/12/a-better-life-2011.html



Pelles Burgare i Kramfors den 22 juli 2020

 

Även om det här stället hette Pelles Burgare så var det pizza vi beställde och det var god pizza också, faktiskt det enda positiva minnet vi denna gång tog med oss från Kramfors.





Destilleriet High Coast Whisky i Bjärtrå den 22 juli 2020

 

I den lilla byn Bjärtrå så ligger destilleriet High Coast Whisky. Destilleriet som för några år sedan hette Box ligger fantastiskt vackert precis vid Ångermannaälven. Vi fick en mycket trevlig och informationsrik rundtur med historia om trakten, destilleriet, produktion och lagring och som sen avslutades med några smakprov på destillat.


















Hotell Kramm i Kramfors den 22-23 juli 2020

 

Det här var ett av dom sämsta hotell vi bott på i Sverige och vi har sovit på en hel del. Rummen såg ut som om dom var möblerade på 70-talet och inte utbytta sen dess, det var mögel i duschutrymmet, sängen var trasig och underhållningen för kvällen skedde från en gammal minimal tjock TV. Frukosten vill jag inte ens kalla frukost, det är en skymf mot alla andra hotellfrukostar, äggen var så hårt kokade att dom var gröna sen så gick det omkring en städerska och dammsög golvet runt borden medan vi satt där. När vi påpekade allt detta för kvinnan i receptionen när vi checkade ut så tittade hon bara uppgivet på oss och sa:

-Jag vet, jag har påpekat detta för dom ansvariga men det händer inget.

Man får väl se denna övernattning som en erfarenhet att lägga till alla andra och en sak lärde vi oss i alla fall och det är att det var första och sista gången vi besökte detta hotell.









Don't stand so close to me - The Police

 



tisdag 30 augusti 2022

Lörudden (Njurunda) den 21 juli 2020

 













Hotell Aina i Kvissleby den 21-22 juli 2020

 

Strax söder om Sundsvall så ligger den lilla orten Kvissleby där detta helt fantastiska familjeägda hotell är beläget. Jättemysiga och fräscha rum, trevlig personal och en enastående god frukost.